Buletin de presă, 7 iunie 2023 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 422.110 de lei aplicate de către polițiști

În perioada 01 - 05.06.2023, Serviciul Rutier împreună cu formaţiunile rutiere din cadrul I.P.J. Suceava au organizat şi executat acțiuni, pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive, ocazie cu care au fost aplicate 886 de sancțiuni contravenționale în valoare de 422.110 de lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 104 permise de conducere, au retras 22 certificate de înmatriculare și au constatat 6 infracțiuni la regimul rutier.


Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor în zona parcurilor și a cluburilor

La data de 01.06.2023, între orele 20.00-24.00, la nivelul Poliției Municipiului Suceava a fost inițiată și organizată o acțiune, pe raza de responsabilitate, în mediul urban, pe linia prevenirii și combaterii faptelor comise cu violență, precum și a actelor de tulburare a ordinii și liniștii publice în zona parcurilor, spațiilor de joacă pentru copii, sălilor de jocuri de noroc, magazinelor cu program non stop, barurilor și cluburilor, și implicit generarea unui sentiment de siguranță în segmentul stradal, ocazie cu care polițiștii au verificat 49 de obiective, au legitimat 231 de persoane și au controlat 73 de autovehicule.
În cadrul acțiunii polițiștii au aplicat 13 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.805 de lei și au retras 3 certificate de înmatriculare.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 06.06.2023, în jurul orei 06.00, în timp ce conducea autoturismul pe DN17, având direcția de deplasare localitatea Păltinoasa spre localitatea Ilișești, un bărbat de 24 de ani a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar din sens opus, de un bărbat de 20 de ani și apoi în coliziune cu autoutilitara condusă de un bărbat de 29 de ani.
Din evenimentul rutier a rezultat decesul conducătorului auto de 24 de ani și al unui pasager din același autoturism.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 02.06.2023, în jurul orelor 08:05, o patrulă din cadrul Poliției Orașului Siret a oprit pentru control pe raza localității, autoutilitara condusă de un bărbat din comuna Frătăuții Noi, care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit că acesta transporta cantitatea de 1,97 mc cherestea de esență rășinoase.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 1.822,25 de lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 06.06.2023, în jurul orelor 16.50, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe raza localității Verești, autoturismul condus de un localnic.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul ca bărbatul din comuna Verești are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 06.06.2023, orele 21.04, un echipajul rutier din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control pe raza localității, autoturismul condus de un tânăr de 18 ani din comuna Udești, surprins de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce rula cu viteza de 116 km/h pe un sector de drum unde limita legală este de 50 km/h.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că tânărul de 18 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural


La data de 06.06.2023, orele 21:20, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe strada Petru Rareș din localitate, autoturismul condus de un localnic.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


În data de 06.06.2023, în jurul orelor 23:20, o patrulă din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului a oprit pentru control pe raza comunei Valea Moldovei, autoturismul condus de un localnic de 26 de ani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul de 26 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost sancționat contravențional.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche