Cum s-a produs accidentul mortal de la Ilișești. Victimele sunt doi tineri îndrăgostiți, un băiat din Boroaia și o fată din Trușești, veniți în concediu din Danemarca

Marți, 6 iunie 2023, la ora 06.06, autoritățile au fost sesizate, prin apel 112, despre producerea unui accident rutier pe DN17, la ieșire din localitatea Ilișești spre Gura Humorului. La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj din cadrul Secției de Poliție Rurală Șcheia și două echipaje din cadrul Poliției municipiului Suceava – Biroul Rutier.

La locul faptei, din primele verificări a rezultat că, în jurul orei 06.00, Andrei Lămășanu, de 25 de ani, din comuna Boroaia, județul Suceava, se deplasa cu autoturismul Ford înmatriculat în Danemarca, pe DN 17, având direcția de deplasare Păltinoasa-Ilișești, ocazie cu care, din motive rămase necunoscute, probabil pentru că a adormit la volan pe fondul oboselii, a părăsit sensul de mers și a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune laterală ușoară cu autoturismul Audi condus regulamentar de Florin B., de 20 de ani, din comuna Adâncata, județul Suceava, pe direcția Ilișești - Păltinoasa și ulterior în coliziune frontală cu autoutilitara Iveco condusă regulamentar de Iulian A., de 30 ani, din comuna Dumbraveni, județul Suceava, pe direcția Ilișești - Păltinoasa.

Au intervenit pompierii militari cu două autospeciale cu accesorii pentru descarcerare și două ambulanțe SMURD, cu sprijinul a doua echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.  

În urma impactului, pasagerul dreapta față al autoturismului Ford, Cătălina Tucaliuc, de 24 de ani, din comuna Trușești, județul Botoșani, a suferit leziuni incompatibile cu viața în urma cărora a survenit decesul. Un echipaj medical a aplicat manevre de resuscitare conducătorului auto, de asemenea grav rănit, însă la ora 07.07 a fost constatat decesul.

Șoferul camionului și două persoane care se aflau în cel de-al doilea autoturism nu au necesitat îngrjiri medicale. Ceilalți doi șoferi au fost testați cu aparatele etilotest, rezultatele fiind negative.

Pe durata interveției echipajelor de salvatori și a cercetării criminalistice la fața locului circulația este restricționată, iar pe DN 17 s-au format cozi mari de mașini.

Citește mai departe:

Mai nouă Mai veche