Cod galben şi portocaliu pentru cea mai mare parte a ţării, până luni. Cantităţile de precipitaţii vor fi însemnate

Meteorologii au emis, duminică, o avertizare cod galben şi cod portocaliu şi anunţă precipitaţii abundente în cea mai mare parte a ţării. Se vor înregistra, de asemenea, vijelii şi grindină.

Potrivit ANM, în perioada 25 iunie, ora 10 – 26 iunie, ora 10, în cea mai mare parte a ţarii, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

„Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi pe arii restrânse vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20...25 l/mp şi izolat de peste 30...40 l/mp”, a transmis ANM.

Meteorologii anunţă şi cod portocaliu, în intervalul 25 iunie, ora 11 – 26 iunie, ora 04.

„Pe parcursul zilei la munte, în centrul şi sud-estul ţării, iar seara şi noaptea mai ales în sud-est, local vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 65...75 km/h) şi pe arii restrânse vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 30...40 l/mp şi izolat de peste 50...60 l/mp”, a mai transmis ANM.
Mai nouă Mai veche