Cum ți se uzează cauciucurile în interior și ce să faci dacă nu mai poți circula cu mașina în Suceava

 



Pentru mulți dintre șoferi, uzura cauciucurilor are legătură doar cu exteriorul acestora. Scăderea aderenței și apariția anumitor umflături pe suprafața acestora sunt singurele probleme pe care le pot avea cauciucurile, în viziunea multor șoferi.

Trebuie să îi contrazicem și să le spunem că anvelopele se pot uza și în interior și că atunci când se întâmplă este un cod roșu pentru schimbarea lor. Dacă semnele deteriorării cauciucurilor sunt ignorate, mașina devine un adevărat pericol în trafic. Discutăm în rândurile ce urmează despre cauzele uzurii anvelopelor în interior și cum poate fi prevenit acest fenomen.

De ce se uzează cauciucurile în interior? Cauze posibile

Primul și poate cel mai frecvent motiv pentru care cauciucurile se uzează în interior este echilibrarea neregulată a roților. Dacă roțile mașinii tale nu sunt aliniate corect, uzura poate surveni atunci când se izbesc puternic de gropile de pe șosea. Cum îți dai seama că este vorba despre această problemă? Ei bine, atunci când conduci pe un drum plat, mașina ta începe să tragă dintr-o direcție în alta.

Un alt motiv care poate uza cauciucurile în interior este camberul negativ. Ce înseamnă camber? Camberele mașinii se referă la unghiul de curbare al roților care permite anvelopelor să rămână fixe pe drum. În cazul în care roțile nu sunt înclinate corect, mașina va avea două tipuri de unghi la cambrare: unghi negativ și unghi pozitiv.

Unghiul de cabrare negativ este reprezentat de înclinarea roților de pe partea superioară spre interior și partea inferioară spre exterior, iar în timp se produce uzura cauciucului. Acest unghi este în regulă, nu produce daune, doar dacă este fabricat în acest mod. În caz contrar, s-ar putea să te confrunți cu următoarele probleme:

     ți se pot bloca frânele;

     capacitatea de condus este din ce în ce mai redusă;

     există posibilitatea ca roțile să cadă;

     anvelopele se vor uza la interior și va trebui să le schimbi foarte des.

În cazul în care problema este extrem de gravă, de exemplu, observi că o roată stă să cadă, oprește cât mai curând mașina. O firmă de tractari auto Suceava non stop, așa cum este Tractări Premium, îți poate asigura transportul până la cel mai apropiat service.

Chiar și în cazul în care problema nu este atât de gravă, tot este recomandat să nu mai circuli cu mașina. Apelează la o firmă de tractări auto pentru a te deplasa la service. Riști să faci foarte mult rău mașinii tale dacă tot continui să circuli cu ea în condițiile date.

Un alt motiv pentru care anvelopele se pot uza la interior este reprezentat de tiranții uzați. Tiranții au rolul de a ține roțile stabile și de a asigura aceeași viteză de rotire la anvelopele din față. Dacă nu sunt lubrifiați corespunzător, tiranții pot uza extrem de rapid și ușor anvelopele.

În cazul în care tiranții se strică, roțile nu vor fi mai stabile, rezultând uzura inferioară a cauciucurilor. Drumurile accidentate contribuie la deteriorarea tiranților, așa că mare atenție la limita de viteză în acele zone.

Cum previi uzura interioară a cauciucurilor?

Cu siguranță nu îți dorești să fii nevoit să apelezi la o firmă de tractări auto Suceava non stop, așa că haide să vedem ce ai putea face pentru a evita sau preveni uzura interioară a anvelopelor.

În primul rând, echilibrează-ți roțile. De fiecare dată când faci tranziția de la anvelope de iarnă la cele de vară sau invers, este important să verifici dacă roțile sunt aliniate. Sau dacă ai alte intervenții de făcut la mașină, la final, roțile vor avea nevoie de echilibrare pentru a fi sigur că totul este în regulă.

În al doilea rând, rotirea anvelopelor odată la 6 luni este esențială pentru a evita uzura interioară. Cauciucurile din față vor trebui schimbate cu cele din spate, iar la final trebuie să efectuezi din nou geometria.

Un alt lucru pe care poți să îl faci este să repari la timp componentele de suspensie deteriorare.

Dacă nu îngrijești anvelopele mașinii corespunzător, riști să rămâi cu mașina pe marginea drumului. Și ce faci atunci? Apelezi la o firmă de tractări auto nonstop, așa cum este și Tractări Premium.

Mai nouă Mai veche