Urmărire cu 160 km/h pe ruta Ilișești - Trei Movile. Fugarul s-a ales cu dosar penal și opt amenzi de 7.500 de lei

Miercuri, 28 iunie 2023, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Suceava a depistat în trafic, pe DN 17, la Ilișești, autoturismul Volkswagen care circula pe direcția Păltinoasa-Stroiești, condus de către o persoană de sex masculin și care a efectuat manevra de depășire neregulamentară, după care a circulat cu viteza de 101 km/h, plecandu-se în urmărirea acestuia.

În continuare, conducătorul auto s-a deplasat cu viteza de 161 km/h spre localitatea Stroiești, a efectuat mai multe depășiri, după care în localitatea Stroiești a circulat cu viteza de 141 km/h și a efectuat o manevră de depășire neregulamentară, continuându-și deplasarea spre localitatea Șcheia.

S-a continuat urmărirea acestuia spre localitatea Șcheia, iar la intersecția cu localitatea Trei Movile s-a reusit oprirea pe partea dreaptă a drumului, având în vedere direcția de deplasare Stroiești-Șcheia.

La volan a fost identificat Bogdan Posa, de 35 de ani, care a precizat că are permisul de conducere reținut.

{inAds}

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au procedat la verificarea acestuia în bazele de date, rezultând faptul că deține permisul de conducere, însă la dreptul de a conduce apare mențiunea „Cu restricții - Suspendat”.

A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Pentru abaterile contravenționale la regimul rutier, șoferul a fost sancționat cu opt amenzi contravenționale în valoare totală de 7.500 lei.
Mai nouă Mai veche