Guvernul a adoptat ordonanța de urgență care asigură majorarea veniturilor pentru cadrele didactice şi personalul nedidactic

Guvernul a adoptat astăzi ordonanţa de urgenţă care asigură majorarea veniturilor pentru cadrele didactice şi personalul nedidactic. Premierul Nicolae Ciucă a făcut un nou apel la profesori să renunţe la grevă şi să se întoarcă în sălile de clasă. 

Ordonanța de urgență adoptată de executiv schimbă radical modul de salarizare în educație, a spus premierul Nicolae Ciucă. Potrivit proiectului, salariul personalului didactic va crește de astăzi cu 1.000 lei de brut lunar, iar cel al personalului nedidactic se va majora cu 400 de lei.

„Aproximativ 330.000 de oameni care, trebuie să recunoaștem, au zilnic grijă de copiii noștri, vor fi primii beneficiari ai noii grile de salarizare. Este garanția încrederii că discutăm despre un proces ireversibil, care va fi consolidat prin dialog cu întreg mediul asociativ, care va fi consolidat prin măsurile care vor fi luate la nivelul Ministerului Educației și la nivelul Guvernului, astfel încât să asigure derularea întregului proces de reformă din educație”, a spus Nicolae Ciucă.
Mai nouă Mai veche