Peste 600 de copii au fost sărbătoriți de Ziua Internațională a Copilului, la Solonețu Nou

Uniunea Polonezilor din România, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, organizează anual pentru copii un eveniment dedicat lor. Azi, 1 iunie, la Dom Polski din Solonețu Nou au sosit elevi ai școlilor în care se predă limba polonă maternă din: Poiana Micului, Cacica, Solonețu Nou, Moara, Siret, Păltinoasa Suceava și Pârteștii de Sus, precum și un grup de elevi venit din Gdańsk, Polonia.

La început, la biserica „Coborârea Duhului Sfânt” din localitate, pr. dr. Stanislav Ioan Cucharec a celebrat o liturghie dedicată copiilor. Peste 600 de copii au sărbătorit prin cântec, dans și s-au jucat cu Bobo și personajele lor preferate, toți fiind prezenți la Solonețu Nou pentru a le înfrumuseța ziua. A fost o zi plină de culoare și veselie. Cadrele didactice, părinții, bunicii împreună cu cei mici s-au simțit ca în copilărie, cea mai frumoasă perioadă a vieții fiecăruia dintre noi.

La eveniment au mai participat președintele Uniunii Polonezilor din România, deputatul Ghervazen Longher împreună cu soția Victoria Longher, pr. dr. Stanislav Ioan Cucharec – capelan al polonezilor din dieceza de Iași.
Mai nouă Mai veche