Bărbat din Cernăuți care a luptat în armata Rusiei, condamnat de un tribunal ucrainean la 12 ani de închisoare pentru trădare

Un cetățean ucrainean din Regiunea Cernăuți a fost găsit vinovat pentru trădare și a fost condamnat de un tribunal ucrainean la 12 ani de închisoare cu executare, anunță Serviciul Ucrainean de Informații și Parchetul din regiunea Volyn.

Conform surselor citate, eeste vorba despre Anatoli Zherebtsov, născut în anul 1991, în regiunea Cernăuți.

În anul 2009 bărbatul a plecat la muncă în Federația Rusă, unde ulterior a obținut cetățenia rusă. În anul 2013, a fost încorporat ca soldat în termen în armata Federației Ruse, iar ulterior, în 2016, s-a angajat în armată ca soldat profesionist și a fost repartizat în Brigada a 20-a motorizată din Volgograd, unitate militară care a participat activ la operațiunile de luptă împotriva Forțelor Armate Ucrainene din estul Ucrainei.

La sfârșitul contractului și după începutul invaziei pe scară largă a Federației Ruse, bărbatul s-a întors în Ucraina, folosind un pașaport ucrainean, și a fost reținut de ofițerii SBU (Serviciul de Informații al Ucrainei) în regiunea Volyn.

Pe baza probelor prezentate de acuzare, instanța l-a găsit vinovat de trădare și l-a condamnat la 12 ani de închisoare.
Mai nouă Mai veche