Nicolae Ciucă a fost ales președinte al Senatului României

Plenul Senatului l-a votat, marţi, pe preşedintele PNL Nicolae Ciucă, în funcţia de preşedinte al forului legislativ, după demisia acestuia de la şefia Executivului. Acesta a primit 88 de voturi pentru şi 16 voturi împotrivă. Anca Dragu, propunerea USR, a primit 16 voturi pentru şi 88 împotrivă.

Nicolae Ciucă a fost votat marţi dimineaţă în funcţia de preşedinte al Senatului, a doua funcţie în stat, la o zi după ce a părăsit postul de premier pentru declanşarea rocadei guvernamentale.

Marii absenţi de la votul pentru şefia Senatului au fost liberalul Florin Cîţu şi miniştrii UDMR Cseke Attila şi Tanczos Barna.

USR a propus în plenul Senatului pe Anca Dragu candidat pentru funcţia de preşedinte al Senatului. USR a solicitat şi mai multe minute pentru grupurile parlamentare să îşi exprime poziţia de la tribuna Senatului, solicitare care nu a fost supusă la vot.

Şedinţa de plen a Senatului este condusă de vicepreşedintele Senatului Alina Gorghiu, de la PNL.

Alegerea lui Nicolae Ciucă ca preşedinte al Senatului vine după depunerea mandatului de către liderul PNL, luni, la Palatul Victoria, pentru declanşarea rocadei premierilor, în cadrul coaliţiei de guvernare.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a fost desemnat, luni, de către preşedintele Klaus Iohannis să ocupe funcţia de premier interimar, până la instalarea noului Guvern. Tot marţi vor avea loc consultări la Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier.
Mai nouă Mai veche