Urmărire în miezul nopții pe străzile din Rădăuți după un tânăr beat la volan

Vineri, 9 iunie 2023, la ora 01:00, un echipaj de poliție din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a observat autoturismul Volkswagen care se deplasa pe strada Calea Bucovinei din localitate având un comportament neadecvat în trafic.

Polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire folosind semnalele luminoase și acustice, dar conducătorul autoturismului nu s-a conformat, continuându-și deplasarea în trombă pe strada Calea Bucovinei spre strada Iacob Zadik și a intrat în curtea unui imobil în construcție.

La volan a fost identificat Dumitru C., de 29 de ani, din satul Climăuți, comuna Mușenița. Conducătorul auto a prezentat permisul de conducere și certificatul de înmatriculare al autoturismului.

În urma verificărilor efectuate asupra documentelor, s-a constatat faptul că autoturismul marca Volkswagen nu are încheiată o poliță de asigurare obligatorie de tip RCA.

Întrucat emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilometru ocazie cu care s-a constatat că rezultatul testului a indicat o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea recoltării de probe biologice.

A fostîntocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche