USV reprezentată la Congresul Global Sustainable Development - Uniting higher education, governments, industry and society for a sustainable future, organizat în Arabia Saudită

În perioada 29 mai - 1 iunie, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a participat la Congresul Global Sustainable Development - Uniting higher education, governments, industry and society for a sustainable future, convocat de Times Higher Education, găzduit de Universitatea de Știință și Tehnologie King Abdullah din Thuwal, Arabia Saudită, și organizat în parteneriat cu Elsevier, AWS și Clarivate.

Evenimentul a reunit peste 1600 de participanți, lideri cu viziune globală, inovatori, reprezentanţi din aproximativ 150 de universități din peste 50 de țări, temele dezbătute concentrându-se pe identificarea unor soluții urgente privind sustenabilitatea. Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a fost reprezentată de Dr. Codruţ Şerban, coordonatorul Serviciului de Relaţii Publice, Comunicare şi Imagine din cadrul USV.

Provocând percepţia colectivă asupra a ceea ce trebuie să facă învățământul superior, guvernele, întreprinderile și societatea pentru a ajuta la atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale Organizaţiei Națiunilor Unite, congresul este un apel la acțiune globală către universități pentru a-și pivota educația, cercetarea, inovarea și a dezvolta programe de sensibilizare către rezultate tangibile.

Congresul a fost structurat pe paneluri şi ateliere de lucru care pot deveni surse de inspiraţie şi care oferă informaţii utile în vederea proiectării unor soluţii cu un impact real în societate privind sustenabilitatea. Printre discursurile oficiale s-a numărat și cel al lui William McDonnough, fost decan al Facultății de Arhitectură de la Universitatea din Virginia, SUA, promotor al arhitecturii verzi și sustenabile, unul dintre fondatorii conceptului de economie circulară și proiectant al Bazei de Sustenabilitate, cea mai „verde” clădire NASA.
Mai nouă Mai veche