VIDEO Cum s-a produs accidentul mortal de la Frătuții Vechi, provocat de o șicanare în trafic între doi șoferi

Marți, 20 iunie 2023, la ora 21.45, lucrătorii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți - Compartimentul Rutier au fost anunțați despre faptul că pe raza localității Frătăuții Vechi, județul Suceava, s-a produs un accident de circulație soldat cu victime.

În baza sesizării s-a constituit echipa operativă la nivelul Poliției Municipiului Rădăuți ce s-a deplasat la fața locului, constatând că la ora 21:43, Mihai Dorin Petrescu, de 39 de ani, din municipiul Rădăuți, conducea autoturismul Audi A4 pe DJ 178C, pe raza localității Frătăuții Vechi, având direcția de deplasare dinspre Frătăuții Noi spre Rădăuți. Pasageri în autoturism se aflau Petru Dorin C., de 31 de ani, din Rădăuți, și o minoră în vârstă de 4 ani, fiica șoferului. 

La un moment dat, șoferul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă, a păstruns pe spațiul verde din partea dreaptă a sensului său de deplasare după care a intrat în coliziune cu un capăt de pod și s-a oprit pe spațiul verde.

În urma evenimentului rutier a rezultat decesul pasagerului de 31 de ani și vătămarea corporală a minorei de patru ani, care a fost transportată de către tatăl său cu un autoturism de ocazie la Spitalul Municipal Rădăuți.

În urma cercetărilor efectuate au rezultat indicii temeinice și suspiciuni rezonabile cu privire la faptul că autoturismul Audi a fost implicat într-o șicanare în trafic cu un alt autovehicul care rula în spatele său în aceiași direcție de mers, un autoturism Mercedes ML înmatriculat în Marea Britanie, condus de numitul David Irinel Pleșca, de 22 de ani, din comuna Frătăuții Noi, județul Suceava.

Cei doi conducători auto pe fondul unei stări conflictuale anterioare s-au șicanat reciproc în trafic, adoptând un comportament rutier agresiv, rulând cu viteză unul în spatele celuilalt, fără a se putea stabili dacă între cele două vehicule a avut loc vreun contact direct.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ în ambele cazuri, după care li s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea conducătorii auto au fost testați cu aparatul drugtest.

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, în concurs de infracțiuni.

Ulterior, în baza probatoriului adminstrat s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a lui David Irinel Pleșca, de 22 de ani, fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.

Mai nouă Mai veche