FOTO Pagube mari produse de un incendiu izbucnit într-o gospodărie din Vuliva

Incendiu Vuliva, 20 iulie 2023
Militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi și Gălănești, au intervenit joi, 20 iulie 2023, cu opt autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Vuliva, comuna Frătăuții Noi. Incendiul a fost anunțat la 112 la ora 23:21.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat un adăpost de animale și alte anexe gospodărești, existând pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga gospodărie și la o casă învecinată.

Pe timpul intervenției de stingere, echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical proprietarului, în vârstă de 53 de ani, care a suferit un atac de panică. Ulterior, bărbatul a refuzat transportul la spital.

Au ars anexele gospodărești, pe o suprafață totală de aproximativ 80 de metri pătrați, și aproximativ 350 de baloți de fân. În incendiu au pierit cinci păsări de curte.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un scurtcircuit produs la un cablu electric defect.

Incendiul a fost lichidat la ora 2:40, iar pompierii au salvat locuința gospodăriei și casa de locuit învecinată, cu bunurile aferente.


ISU Suceava: Rugăm cetățenii să trateze recomandările pompierilor profesioniști cu maximă seriozitate, pentru a se proteja şi pentru a evita tragediile

La exploatarea instalaţiilor electrice
  • se vor utiliza întrerupătoare, prize sau cabluri electrice fără defecţiuni sau improvizaţii, realizate sau reabilitate doar de personal autorizat;
  • se vor utiliza numai siguranţe omologate în tablourile electrice;
  • evitaţi suprasolicitarea instalaţiilor electrice, prin folosirea simultană a mai multor aparate electrice de mare putere.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
Incendiu Vuliva, 20 iulie 2023
Incendiu Vuliva, 20 iulie 2023
Incendiu Vuliva, 20 iulie 2023
Incendiu Vuliva, 20 iulie 2023
Incendiu Vuliva, 20 iulie 2023
Incendiu Vuliva, 20 iulie 2023
Mai nouă Mai veche