IPJ Suceava anunță „Blocada”, cea mai amplă acțiune din acest an. Participă aproape 1.000 de polițiști în tot județul

,,Blocada” - cea mai amplă acțiune derulată de polițiștii suceveni în acest an pentru creșterea gradului de siguranț publică la nivel județean

Siguranţa stradală este o prioritate pentru poliţiştii suceveni iar siguranța tinerilor implică derularea unor activități speciale având în vedere specificul vârstei și tentațiile care îi pun uneori în situații de risc infracțional sau victimal. Pe perioada de vacanță tinerii sunt expuși unor riscuri suplimentare, astfel încât se impune luarea unor măsuri preventive sporite.

Întrucât în această perioadă tinerii nu se află în unități de învățământ, polițiștii organizează acțiuni punctuale în zonele frcventate de aceștia pentru a promova recomandările preventive dar și pentru a se asigura că tinerii beneficiază de condiții sigure pentru petrecerea timpului liber.

Acțiunile sunt desfășurate în perioada 30 iunie - 2 iulie 2023 la nivel județean, activitățile de prevenire și combatere fiind direcționate în special în zonele cu aflux sporit de persoane și în localitățile în care sunt organizate evenimente sociale, artistice și culturale.

Scopul acțiunilor este prevenirea faptelor cu violență dar și a consumului de alcool și substanțe interzise. De altfel, în subsidiar, un alt obiectiv al acțiunii este creșterea gradului de siguranță rutieră. Totodată, acțiunea are ca scop creșterea vizibilității forțelor de ordine și descurajarea comportamentelor de natură antisocială.

Primele acțiuni, în Suceava, Rădăuți și Putna

Polițiștii suceveni, alături de jandarmi, polițiști din cadrul BCCO Suceava, specialiști antidrog din cadrul ANA – CPECA Suceava au fost prezenți în seara de vineri, 30 iunie, în zona Cetății de Scaun din municcipiul Suceava în contextul organizării Colosseum Tournament și au dispus toate măsurile necesare pentru prevenire unor fapte antisociale, desfășurând totodată activități preventive și de informare.

De asemenea, dispozitive suplimentare sunt constituite pentru asigurarea măsurilor de ordine la Zilele Municipiului Rădăuți și la activitățile de comemorare a marelui voievod Ștefan cel Mare de la Putna.

Activități în sistem integrat, cu efective sporite vor fi organizate și în zonele Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Frasin, Gura Humorului, Vicovu de Sus, Siret, Fălticeni, Dolhasca.

Vor fi efectuate controale la baruri și discoteci, acțiuni pentru siguranța stradală și rutieră, acțiuni pentru creșterea siguranței în parcuri și zone de agrement.

În total, în cadrul acțiunii Blocada, la nivel județean acționează în perioada 30 iunie - 2 iulie 2023 aproape 1.000 de polițiști din toate structurile IPJ Suceava și din cadrul subunităților de poliție, cu sprijinul structurilor de cooperare și a efectivelor de jandarmi. Pentru realizarea obiectivelor acțiunii sunt utilizate toate resursele tehnice și logistice din dotare, inclusiv 15 aparate radar montate pe autospeciale sau tip laser și peste 40 de aparate etilotest/etilometru și drugtest.
Mai nouă Mai veche