IPJ Suceava transmite că nu au fost sesizate bătăi, furturi sau scandaluri la festivalul de la Corlata

Deep in the Forest 2023
În perioada 14-15 iulie 2023, la Corlata, comuna Berchișești, în locația unui domeniu privat s-a desfășurat cea de-a V-a ediție a Festivalului de muzică ,,Deep in the Forest”.

Pentru menținerea ordinii și liniștii publice dar și în vederea prevenirii consumului de substanțe interzise, polițiștii și jandarmii suceveni au dispus măsuri sporite de siguranță, fiind mobilizați aproximativ 100 de polițiști și jandarmi în cele două zile de spectacole.

În plus, polițiști din cadrul structurilor de prevenire și combatere a consumului și traficului de droguri dar și specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog Suceava și Agenției împotriva Traficului de Persoane Suceava au fost prezenți la locația de desfășurare, iar polițiștii rutieri au organizat acțiuni în zona adiacentă și pe rutele rutiere care converg către localitatea Corlata unde s-a organizat Festivalul Deep in the Forest.

Șase echipaje canine de intervenție și pentru depistarea substanțelor interzise ale poliției jandarmeriei, dar și poliției de frontieră au fost prezente în zonele în care s-au desfășurat activitățile cu aflux sporit de persoane.

De asemenea, în zona locației de desfășurare, dar și pe rutele care converg spre localitatea Corlata, polițiștii rutieri au acționat cu patru aparate DruggerDrugtest 5000 și cu 12 aparate etilotest și etilometru.

{inAds} 

Prezența numeroasă și activă a forțelor de ordine, dar și măsurile optime dispuse de către organizatorii evenimentului au dus ca după două zile de distracție intensă să nu se înregistreze niciun incident major, nefiind sesizate fapte cu violență, infracțiuni contra patrimoniului, acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, acte de vandalism sau situații de victimizare ca urmare a consumului de alcool, sau substanțe interzise.

Este un rezultat care conturează și subliniază o stare de normalitate socială, evidențiată de un parteneriat instituțional și public – privat bazat pe cooperare și respectarea legalității.

Polițiștii au reușit la timp identificarea pe o rută rutieră adiacentă zone de desfășurare și a unui șofer băut, întocmid dosar penal.


,,Încălzit” pentru festival, nu a mai ajuns să asculte artiștii favoriți – sancționat la timp de către polițiști!

În după-amiza zilei de 14 iulie 2023, ora 17:30, în timp ce polițiștii Secției de Poliție Rurală Gura Humorului efectuau activități de depistare a conducătorilor auto care conduc autoturisme pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise în zona de desfășurate a Festivalului Deep in the Forest, au oprit pentru control în centrul comunei Drăgoiești, pe DJ 178, un autoturism care se deplasa către locația de desfășurare a evenimentului.

La volanul autoturismului a fost identificat în calitate de conducător auto un bărbat de 33 ani.

{inAds} 

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul Drager Alcotest, rezultând o valoare de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care conducătorul auto a fost condus la Spitalul Orășenesc Gura Humorului în vederea prelevării de probe biologice de sânge.

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.


Polițiștii reamintesc că drogurile nu rezolvă probleme, ci creează probleme:
  • Ne afectează imaginea socială și înfățișarea, făcându-ne să părem neîngrijiți.
  • Ne afectează abilitățile emoționale și sociale care, de regulă, se dobândesc în adolescență.
  • Ne pot împiedica să ne atingem potențialul intelectual, cauzând abandon școlar și astfel ruinarea șanselor de reușită profesională, în viitor.
  • Ne pot face să ne certăm cu cei dragi sau să fim respinși de rude și prieteni.
  • Ne afectează creierul și ne diminuează creativitatea. În mod normal, când o persoană încearcă să-și amintească ceva, mintea lucrează rapid și accesează informații, dar drogurile „încețoșează” memoria, dezorganizând informațiile.
  • Drogurile ne induc un fals sentiment de bună dispoziție, ca apoi, după ce a trecut efectul lor, să ne lase „secați” de energie și de dorința de a mai face lucrurile care în trecut ne făceau plăcere.
{inAds}

Astfel de activități de informare și conștientizare cu privire la efectele și riscurile consumului de droguri vor continua și în perioada următoare.

DISTREAZĂ-TE RESPONSABIL! ALEGE VIAȚA!
Deep in the Forest 2023
Deep in the Forest 2023
Deep in the Forest 2023
Deep in the Forest 2023
Deep in the Forest 2023
Deep in the Forest 2023
Mai nouă Mai veche