Peste o sută de permise de conducere au fost suspendate în acest weekend de polițiștii suceveni

Și în acest weekend, polițiștii din cadrul IPJ Suceava continuă ,,Acțiunea Blocada” activitățile vizând în special prevenirea și combatere a accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool și droguri. Acțiunea are atât componentă operativă de identificare a celor care se urcă la volan după ce au consumat alcool sau droguri dar și o pronunțată componentă preventivă, de informare și responsabilizare. Activitățile au ca scop creșterea gradului de siguranță publică la nivelul județului Suceava.

Acțiunea se desfășoară pe întreg teritoriul județului, având atât obiectivul de depistare a conducătorilor auto care aleg să conducă sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, dar și obiectivul preventiv, de a transmite participanților la trafic să conștientizeze pericolul la care se expun prin consumul de alcool sau droguri.

În cadrul activităților desfăşurate de polițiștii rutieri sunt utilizate toate aparatele etilotest, etilometru și DrugTest Drager din dotarea IPJ Suceava.

Doar în acest weekend, până în prezent, polițiștii au suspendat peste 100 de permise de conducere pentru abateri la regimul rutier. De asemenea, au fost aplicate peste 500 de sancțiuni contravenționale și aproape 700 de șoferi au fost testați cu aparatele etilotest și drugtest.

{inAds}  

Din păcate, și în aceste zile au fost identificați mai mulți șoferi care au consumat alcool sau droguri și s-au urcat la volan, fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a substanțelor interzise”.


Indentificat la volan după ce a consumat cannabis

În jurul orei 20:00, polițiștii echipajul de poliție rutieră în timp ce acționau în cadrul planului de acțiune ,,Blocada”, au efectuat semnalul de oprire pentru un autoturism care circula pe strada Eudoxiu Hurmuzachi, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, jud. Suceava.
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 25 ani din com. Vama, sat Prisaca Dornei, jud. Suceava, acesta conducând autoturismul pe strada Eudoxiu Hurmuzachi din mun. Câmpulung Moldovenesc, dinspre str. Prieteniei, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive, respectiv în urma testării cu aparatul DrugTest 5000, rezultat fiind pozitiv la substanța CANNABIS (THC-5).
Având în vedere rezultatul testării, șoferul a fost condus la Spitalul Mun.Câmpulung Moldovenesc unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea determinării existenței în organism a substanțelor psihoactive.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a substanțelor interzise”.


Șoferi identificați la volan sub influența alcoolului

În noaptea de 15/16.07.2023, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești, au acționat pe drumurile publice de pe raza de competență în baza planului de acțiune Blocada, pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto ce conduc autovehicule pe drumurile publice, sub influența alcoolului. Astfel, în jurul orei 02:00, pe DJ 178 pe raza satului Comănești, comuna Comănești, a fost depistat un șofre de 22 ani, din com. Comănești, care conducea autovehiculul și întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Șoferul a fost condus la unitate medicașă și i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal priivnd infracțiunea de ,,conducere sub influența alcoolului”.

{inAds}

La 15.07.2023, în jurul orei 17.40, în timp ce polițiștii din cadrul SPR 9 Șcheia efectuau serviciul de control trafic pe str. Mănăstirii de pe raza satului Sfântu Ilșie, com. Șcheia, în baza planului de acțiune Blocada, au efectuat semnal regulamentar de oprire a autoturismului condus de către un bărbat de 58 ani, din com. Șcheia.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,79 mg/l aclool pur în aerul expirat și i s-au prelevat mostre biologice de sânge.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


La 15.07.2023, ora 09.54, Poliţia mun. Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că în cartierul Obicini, mun. Suceava s-a produs o tamponare cu 3 autoturisme.
S-a constatat că un bărbat de 46 ani, din mun. Suceava, a condus autoturismul pe str. Academician Vasile Grecu din mun. Suceava, cu intenția de a vira stânga pe Bulevardul George Enescu și a intrat în coliziune cu un alt autoturism ce se afla în așteptare la semafor, proiectându-l ulterior în alt vehicul.
În urma evenimentului rutier nu au rezultat victime omeneşti, ci doar avarierea autoturismelor. Conducătorii autoturismelor implicați în evenimentul rutier au fost testați cu aparatul etilotest, ocazie cu care rezultatul pentru conducătorul auto de 46 ani a fost de 1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cazul celorlalți doi conducători auto implicați în eveniment, rezultatul a fost negativ.
Ulterior, șoferului de 46 ani i s-au prelevat două mostre biologice de sânge necesare pentru stabilirea alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influenţa alcoolului”.

{inAds}

La 15.07.2023, ora 14.12, în timp ce polițiștii din cadrul SPR 9 Șcheia efectuau serviciul de patrulare pe str. Aeroportului de pe raza satului/com. Șcheia, au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 62 ani, din sat/com. Șcheia.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat o valoare de 0,53 mg/l aclool pur în aerul expirat, fiindu-i prelevate ulterior mostre biologice de sânge.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influenţa alcoolului”.
Mai nouă Mai veche