Misterul dispariției sucevencei Andreea Rabciuc, fostă campioană a României, aproape de rezolvare. Colierul sportivei identificat pe un schelet găsit pe un șantier din Roma

Andreea Rabciuc
Andreea Rabciuc, fostă campioană a României la tir sportiv, a dispărut fără urmă în martie 2022 în Italia, în provincia Ancona. Pe 2 iulie, un cadavru a fost descoperit pe un șantier din Roma, iar un colier prezent pe schelet, ar putea corespunde cu cel purtat de Andreea, semnalat după dispariția acesteia, relatează RomaToday.

Multiplă campioană națională la tir sportiv, Andreea Rabciuc a fost legitimată la CSS Rădăuți și CSM Suceava și a făcut parte din lotul României de seniori.

Andreea Rabciuc a fost văzută ultima dată pe 12 martie, la o petrecere din Montecarotto, în provincia Ancona. Aceasta s-ar fi certat foarte tare cu prietenul său, Simone Gresti, iar în acea seară a ales să plece singură de la petrecere.

Iubitul fostei campioane la tir sportiv a fost și este considerat principalul suspect în cazul acestei dispariții. Acesta a raportat târziu faptul că iubita sa lipsește, iar în mașina acestuia s-au găsit urme de sânge aparținând româncei, potrivit AnconaToday.

Conform informațiilor apărute la dosar în ultimul an, tânăra, care era stabilită în Jesi, în provincia Ancona, traversa mai multe probleme personale, aspect confirmat și de apropiații acesteia.

„După ce a întâlnit persoanele nepotrivite, viața ei s-a dus de râpă”, afirma partenerul mamei Andreei, într-un dialog cu presa din Peninsulă, citat de GSP.

Primăvara aceasta, în ziua în care se împlinea un an de la dispariția Andreei, mama ei transmitea un mesaj de-a dreptul tulburător.

„Dragostea mamei, unde ești? Azi e 12 martie, te caut de un an și nu știu ce să fac, e imposibil să dispari așa! Ne-am despărțit cu promisiunea că ne vom auzi și ne vom vedea a doua zi… și apoi? Din păcate, sunt sigură că cineva te-a rănit, e imposibil să nu iei legătura cu mine în tot acest timp”, scria mama sportivei.

Pe 2 iulie, în timp ce curățau un teren din Ettore Fieramosca din Roma, muncitorii de pe un șantier au descoperit un schelet, în interiorul unui șanț de scurgere.

Alertate, autoritățile au făcut legătură cu cazul Rabciuc, după ce au găsit pe rămășițele umane un colier care ar putea corespunde cu cel purtat de Andreea, semnalat după dispariția acestuia. Probele ADN urmează să verifice această ipoteză.
Mai nouă Mai veche