O sută de mii de dolari găsiți în rucsacul unei femei, în Vama Siret

Marți, 25 iulie 2023, în jurul orei 11.00, pe timpul misiunii de supraveghere și control în zona de competență, un echipaj mobil din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Siret a identificat, pe drumul care face legătura cu localitatea Siret, la aproximativ 50 de metri de Punctul de Trecere al Frontierei, o femeie cu dublă cetățenie româno-ucraineană care călătorea pe jos.

Având suspiciuni cu privire la scopul prezenţei în zonă, poliţiştii de frontieră au oprit persoana în cauză si au efectuat verificări suplimentare. Astfel, în rucsacul pe care îl avea asupra ei, polițiștii de frontieră au descoperit 100.000 de dolari. Femeia, în vârstă de 47 de ani, a declarat poliţiştilor de frontieră că banii îi aparțin, dar nu deține dovada declarării în vamă.

Având în vedere cele constatate, în baza articolului 17, alin. 2 din Legea 86/2006, modificată prin OUG 54/2010, persoana și suma în valută au fost preluate de către lucrători Biroul Vamal Siret, în vederea aplicării măsurilor legale care se impun.
Mai nouă Mai veche