Prietenul de pahar i-a furat 2.900 de euro din casă unui bărbat din Marginea

Luni, 24 iulie 2023, la ora 19:55, lucrătorii de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea au fost sesizați de Viorel B., localnic, despre faptul că în după-amiaza zilei i-a fost sustrasă suma de 2.900 de euro din locuința de domiciliu.

Bărbatul locuiește singur, soția și copiii fiind plecați, iar acesta consumă adesea alcool la domiciliu cu mai multe persoane din comuna Marginea, județul Suceava. În zilele anterioare, bărbatul a vândut o suprafață de teren, obținând suma de 2.900 de euro. Duminică, bărbatul a fost vizitat de Ilie B., din Marginea, cu care a consumat alcool până luni dimineață, în jurul orelor 01:00, iar ulterior musafirul a plecat. Luni la amiază, Ilie B. a revenit la locuința lui Viorel B. și au continuat să consume băuturi alcoolice până în jurul orelor 14:00, amândoi adormind într-o cameră a imobilului. În timpul în care au consumat băuturi alcoolice, proprietarul i-a arătat musafirului suma de 2.900 de euro, descriindu-i contextul în care a intrat în posesia acesteia.

În jurul orei 16:00, proprietarul s-a trezit, observând că celălalt bărbat a plecat, iar din dulapul unde pusese ultima dată suma de 2.900 de euro a observat că aceasta a dispărut. Persoana vătămată a căutat în întregul imobil și nu a identificat suma de bani, iar ulterior, în jurul orelor 19:55, în momentul în care a văzut lucrătorii de poliție, a sesizat direct sustragerea sumei de bani, depunând plângere penală cu privire la aceste aspecte.

S-au efectuat căutări pe raza comunei Marginea, în vederea identificării suspectului, însă acesta nu a fost identificat, la domiciliu fiind identificată soția Maria B. Femeii i-au fost aduse la cunoștiință aspectele sesizate și i s-a solicitat să aducă la cunoștința lucrătorilor de poliție orice aspecte află cu privire la situația de fapt. De asemenea, s-au purtat discuții telefonice cu suspectul, acesta precizând că nu se află pe raza comunei Marginea și nu va putea fi contactat până a doua zi sau în zilele ulterioare.

Ulterior, la sediul Secției de Poliție Rurală Marginea s-a procedat la audierea persoanei vătămate pentru stabilirea cu exactitate a situației de fapt și la întocmirea restului documentelor procedurale. În timpul audierii persoanei vătămate, la sediul secției de poliție s-a prezentat soția suspectului, aceasta precizând că după plecarea lucrătorilor de poliție de la domiciliul familiei a căutat în hainele care aparțin soțului și a identificat mai multe bancnote de euro pe care le-a adus poliției întrucât nu aparțin familiei și probabil au fost sustrase de soț de la persoana vătămată.

În prezența femeii și a persoanei vătămate s-a procedat la numărarea banilor, constatându-se că există suma de 2.500 de euro. Persoana vătămată a precizat că recunoaște bancnotele ca aparținându-i, însă din întreaga sumă lipsesc 400 de euro.

Lucrătorul de poliție judiciară din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea a dispus ridicarea sumei de 2.500 de la femeie, fiind încheiat proces-verbal de predare-primire. Ulterior, suma de 2.500 de euro a fost predată persoanei vătămate, fiind încheiat, de asemenea, proces-verbal de predare-primire.

După predarea sumei de bani, persoana vătămată a declarat că dorește continuarea cercetărilor penale față de suspect și recuperarea întregului prejudiciu cauzat.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt”.
Mai nouă Mai veche