Ozana Barabancea, nicio reacție publică după tragedia de la filmări, dar trimite amenințări prin intermediul avocaților

Ozana Barabancea
Ozana Barabancea nu a avut nicio reacție publică după ce un bărbat din comuna Putna a murit în timp ce participa la filmările pentru un videoclip al artistei, dar trimite amenințări prin intermediul avocaților și solicită retragerea articolelor pe această temă.

Tragedia a avut loc sâmbătă, 1 iulie 2023, într-o pădure de lângă Putna, unde aveau loc filmări pentru videoclipul melodiei „Sfânt rămâi, Ștefan cel Mare” interpretată de Ozana Barabancea. Printre figuranți se afla și localnicul Gheorghe Cenușă. La un moment dat, calul s-a ridicat în două picioare și apoi a căzut pe spate, peste stăpân. Bărbatul a fost transportat de urgență la spital, dar leziunile erau prea grave, iar medicii nu au putut să facă nimic pentru a-i salva viața. 

Deși au trecut deja cinci zile, Ozana Barabancea nu a avut până acum nicio reacție publică cu privire la acest tragic eveniment. În astfel de situații, opinia publică s-ar fi așteptat ca artista să-și exprime regretul cu privire la deces și să transmită condoleanțe publice familiei bărbatului, chiar dacă nu este responsabilă pentru tragicul accident produs în timpul filmărilor.

Ozana Barabancea nu a manifestat empatie, în schimb a ales să ne transmită amenințări prin intermediul avocaților. Printr-o notificare comunicată pe adresa redacției, avocata Irina Lumința Stanțiu solicită, în numele Ozanei Barabancea, retragerea articolelor despre acest eveniment, susținând în mod nereal că acestea ar fi indus publicului ideea că artista ar fi vinovată pentru producerea accidentului. 

Dacă va lectura articolele cu atenție, Ozana Barabancea va observa că nu a fost făcută nicio conexiune privind o eventuală vinovăție a artistei, ci evenimentul a fost abordat ca un tragic eveniment produs în timpul filmărilor. 

Dacă nu știa până acum, o informăm pe Ozana Barabancea că un material jurnalistic trebuie să răspundă la întrebările esențiale „Cine?, Ce?, Unde?, Când?, Cum?”, ceea ce am și făcut. 

Materialele publicate de StiriSuceava.net respectă atât normele deontologice, cât și legislația și jurisprudența la nivel național și european privind dreptul fundamental la libertate de exprimare, care include libertatea de a primi sau de a comunica informații, drept fundamental garantat de Constituție și de tratatele internaționale la care a aderat România, aspecte pe care le vom demonstra oricând și în fața instanței.

Citește și:
Mai nouă Mai veche