Șase câini polițiști aduși să caute droguri la festivalul Deep in The Forest din Corlata

Peste 100 de polițiști din cadrul IPJ Suceava, jandarmi din cadrul IJJ Suceava, polițiști din cadrul structurilor de prevenire și combatere a consumului și traficului de droguri dar și specaliști din cadrul Agenției Naționale Antidrog Suceava și Agenției împotriva Traficului de Persoane Suceava vor fi prezenți la locația de desfășurare, în zona adiacentă și pe rutele rutiere care converg către localitatea Corlata unde în perioada 14-15 iulie se organizează Festivalul Deep in the Forest.

La eveniment participă și câinii polițiști Taza, Luna, Freja, Kim, Nero și Lord.

Scopul efectivelor de poliție și jandarmi este prevenirea oricăror acte antisociale, asigurarea climatului de ordine și liniște publică, descurajarea comportamentelor de tip teribilist, siguranța rutieră și prevenirea consumului de substanțe interzise.

În zona locației de desfășurare, dar și pe rutele care converg spre localitatea Corlata, polițiștii rutieri vor acționa cu patru aparate DruggerDrugtest 5000 și cu 12 aparate etilotest și etilometru.

Grupele de intervenție ale Serviciului Acțiuni Speciale vor fi prezente în zonă și vor asigura intevenția operativă la orice eveniment.

Pentru menținerea ordinii și liniștii publice dar și în vederea prevenirii consumului de substanțe interzise, echipajele canine ale poliției, poliției de frontieră și jandarmeriei vor fi prezente în zonele în care se desfășoară activitățile cu aflux sporit de persoane.

În acest an TAZA, LUNA, FREJA și KIM, câinii din dotarea IPJ Suceava și IJJ Suceava, antrenați pentru intervenții speciale și în detectare substanțe interzise, vor fi sprijiniți de alte două echipaje canine (LORD și NERO), specializate în detectarea substanțelor interzise, din dotarea Sectorului de Poliție de Frontieră Siret.

Polițiștii reamintesc că drogurile nu rezolvă probleme, ci creează probleme:
  • Ne afectează imaginea socială și înfățișarea, făcându-ne să părem neîngrijiți.
  • Ne afectează abilitățile emoționale și sociale care, de regulă, se dobândesc în adolescență.
  • Ne pot împiedica să ne atingem potențialul intelectual, cauzând abandon școlar și astfel ruinarea șanselor de reușită profesională, în viitor.
  • Ne pot face să ne certăm cu cei dragi sau să fim respinși de rude și prieteni.
  • Ne afectează creierul și ne diminuează creativitatea. În mod normal, când o persoană încearcă să-și amintească ceva, mintea lucrează rapid și accesează informații, dar drogurile „încețoșează” memoria, dezorganizând informațiile.
  • Drogurile ne induc un fals sentiment de bună dispoziție, ca apoi, după ce a trecut efectul lor, să ne lase „secați” de energie și de dorința de a mai face lucrurile care în trecut ne făceau plăcere.
Mai nouă Mai veche