Trei branduri din Suceava în Top 50 cele mai puternice branduri românești create după 1990

Top 50 branduri românești
Bucureştiul, Alba, Prahova, Bacău, Suceava şi Vâlcea sunt cele mai prolifice judeţe din România din perspectiva creării de branduri locale. Doar 18 judeţe apar pe harta realizată de Ziarul Financiar cu 50 cele mai puternice branduri românești create după 1990.

Antreprenorii autohtoni au creat în cele circa trei de­ce­nii de capitalism câteva mii sau chiar zeci de mii de bran­duri de consum, adică mărci de care românii se lovesc în viaţa de zi cu zi. E vorba de branduri care stau pe produse sau servicii din varii domenii, de la FMCG la retail şi de la materiale de construcţii la IT.

Dintre aceste mii de nume însă, doar o mică parte ajunge să capete notorietate şi să câştige teren în preferinţele consumatori­lor. Mărcile care reuşesc însă au poziţii de top în pieţele în care activează, unele branduri fiind chiar lider în sectorul lor.

Dedeman este lider detaşat în piaţa de bricolaj, la fel cum e şi Altex în retailul electro-IT.

Din județul Suceava, brandurile Dorna, Betty Ice și Aqua Carpatica apar în top 50 cele mai puternice branduri românești create după 1990, conform Ziarului Financiar.
Mai nouă Mai veche