Un cetățean ucrainean s-a dus la Poliția de Frontieră să ceară cei 100.000 de dolari confiscați ieri de la o femeie. Autoritățile i-au găsit 390.000 de dolari într-un rucsac și i-au confiscat toți banii

Un cetățean ucrainean care avea 390.000 de dolari într-un rucsac s-a dus la Poliția de Frontieră Siret ca să ceară cei 100.000 de dolari confiscați ieri de la o femeie, dar autoritățile i-au confiscat toți banii. 

Poliția de Frontieră Suceava transmite că în continuarea cercetărilor în cazul de marți, 25 iulie 2023, în care o femeie cu dublă cetățenie româno-ucraineană a fost depistată cu 100.000 de dolari în zona Vămii Siret, în jurul orei 14.00 s-a prezentat la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Siret un cetățean ucrainean care a susținut că cei 100.000 de dolari îi aparțin.

Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, avea asupra lui un rucsac în care a declarat că mai are 400.000 de dolari, iar toată suma, împreună cu cea a femeii, este a lui.

În urma unor verificări specifice cu privire la documentele prezentate de bărbat pentru banii pe care-i deținea și a constatării faptului că există neconcordanțe între declarațiile femeii și ale bărbatului, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Siret s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Penal.

Drept urmare, în urma inventarierii valutei din rucsasul bărbatului, s-a constatat că este vorba de 390.000 de dolari, valută care a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. Astfel, în total, în cursul zilei de ieri, polițiștii de frontieră au confiscat de la ambele persoane, suma de 490.000 de dolari.

Polițiștii de frontieră fac verificări în vederea documentării întregii activități infracționale sub directa coordonare a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Citește și: 
Mai nouă Mai veche