S-a izbit cu mașina într-un gard, la Dolhasca, și a fugit de la locul accidentului, dar a fost ridicat de acasă de polițiști. Era rănit, beat și agitat

Accident mașină gard noaptea
Duminică, 9 iulie 2023, la ora 01:00, echipajul de serviciu din cadrul Poliției Dolhasca a fost sesizat telefonic prin apel de urgenţă 112 cu privire la faptul că în localitatte a avut loc un accident rutier, iar un autoturism s-a lovit de gardul unei locuințe, iar șoferul a părăsit locul faptei, cel mai probabil fiind sub influența băturilor alcoolice.

Polițiștii s-au deplasat la locul indicat, unde a fost identificat un autoturism Opel Astra, acesta având doar în partea din spate o plăcuță de înmatriculare.

Conducătorul auto nu a fost identificat la fața locului, dar apelantul a indicat semnalemntele acestuia, iar echipajul de poliție a inițiat căutări în vederea identificării șoferului.

Polițiștii au procedat la verificarea autoturismului în bazele de date, constatându-se faptul că autoturismul Opel Astra este proprietatea Danielei B., din satul Probota, orașul Dolhasca.

Din investigațiile efectuate s-a stabilit cu certitudine faptul că autoturismul a fost cndus de o persoană de sex masculin, de aproximativ 20 ani, de statură înaltă, cu păr roșcat.

Polițiștii s-au deplasat la locuința proprietarei autoturismului, aici fiind identificat un tânăr care prezenta pete de culoare brun-roșcat asemănătoare sângelui, de asemenea acesta prezenta halenă alcoolică, vorbind incoerent.

Acesta a recunoscut faptul că el este conducătorul autoturismului Opel Astra, inclusiv că se afla singur în interior la volanul acestuia în momentul impactului.

S-a stabilit că este vorba despre Dumitru B., de 19 ani, cu domiciliul în Dolhasca, posesor al permisului de conducere din anul 2022. Tânărul a refuzat să fie transportat la spital, specificând că nu are nevoie de îngrijiri medicale.

Tânărul se afla în stare evidentă de ebrietate, era agitat fizic şi cu halenă alcoolică. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul testului fiind 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, şi apoi a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni unde i s-au recoltat două probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal a infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche