VIDEO Calea ferată a fost eliberată de aluviuni, la Pojorâta. Pasagerii vor continua călătoria cu trenul

Calea ferată a fost eliberată de aluviuni în zona Pojorâta și conform declarațiilor reprezentanților CFR circulația feroviara în zona afectată va fi reluată în perioada imediat urmatoare, după ce două trenuri de călători au fost blocate pentru aproximativ cinci ore între Câmpulung Moldovensc și Pojorâta.

Cele două trenuri de călători IR 1832 Galați - Cluj-Napoca și IR 1830 Cluj-Napoca - Galați care au fost blocate în urma unor aluviuni care au afectat infrastructura feroviară în zona Pojorâta, la limita cu comuna Sadova.

Trenul IR 1830 în care se aflau aproximativ 150 de persoane a fost dirijat în condiții de siguranța în Gara Sadova.

Pentru trenul IR 1832, cu patru vagoane, cu aproximativ 250 calători, blocat ca urmare a aluviunilor care au afectat locomotiva si primul vagon, a fost alocată o locomotiva care a preluat ultimele trei vagoane în care au fost relocați toți călătorii, acestea fiind redirecționate în Gara Pojorâta.

La fața locului au acționat o autospeciala de prima intervenție si comandă, o autospecială pentru transport victime multiple, două microbuze ISU, două ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean Suceava (pentru transportul călătorilor către cele mai apropiate stații CFR, respectiv asigurarea în permanență a asistenței medicale și a primului ajutor calificat), lucrători CFR, lucrători de la Direcția Silvică, SVSU Pojorâta si SVSU Sadova.

Niciun călător nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Pentru relocarea călătorilor, până la repunerea în circuit a locomotivei și degajarea aluviunilor, s-a luat in calcul de către CFR Călători punerea la dispoziție a unui număr de trei autocare de transport de capacitate mare.

Călătorii au fost transportați cu mijloacele ISU și alte mijloace de transport de capacitate mare către Gara din municipiul Câmpulung Moldovenesc/Pojorâta sau pe itinerariul de deplasare al Trenului IR 1832.

La locul evenimentului a fost prezent și prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan.


Mai nouă Mai veche