VIDEO Tânărul înecat ieri la Zvoriștea a sărit în apă să salveze o oaie căzută în râul Siret

Marți, 11 iulie 2023, la ora 12.03, autoritățile au fost sesizate prin 112 de Florin Z., din municipiul Botoșani, cu privire la faptul că o persoană care pășuna niște ovine pe raza localității Zvoriștea a sărit în râul Siret pentru a salva o ovină și nu a mai reușit să iasă.

În urma cercetărilor s-a constatat că este vorba despre Petrică H., de 18 ani, din Zvoriștea, dar care locuiește în comuna Văculești, județul Botoșani, până la vârsta de 18 ani fiind în plasament de tip familial.

La data de 7 iulie, tânărul s-a deplasat de la locuința de domiciliu la imobilul mamei sale Luminița V., din Zvoriștea, cu scopul de a o ajuta pe aceasta la treburile gospodărești, implicit la pășunarea ovinelor de la o stână pe care aceasta o deține pe raza localității Zvoriștea.

Marți, dis-de-dimineață, tânărul s-a deplasat împreună cu fratele său în vârstă de 13 ani la stâna din localitate cu scopul de a pășuna ovinele. În jurul orei 12.00, în timp ce acesta supraveghea ovinele, fiind pe marginea râului Siret a observat faptul că o ovină a căzut în apă. Imediat a sărit cu scopul de a o salva. Din cauza debitului crescut al râului Siret, tânărul nu a mai reușit să iasă din apă, motiv pentru care a început să strige după ajutor, fiind auzit de către fratele său.

{inAds}  

Ca urmare a strigătelor fratelui său, minorul s-a deplasat către un alt grup de persoane aflat pe marginea râului Siret unde a solicitat ajutor, menționând faptul că fratele său a căzut în apă și se îneacă. Florin Z. auzind cele relatate de minor a apelat 112 solicitând intervenția autorităților.

La fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD, un echipaj de pompieri cu barcă din cadrul ISU Suceava și un echipaj de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Adâncata.

Tânărul a fost scos din apă, s-au aplicat manevre de resuscitare însă a fost constatat decesul.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.


Citește și:
Mai nouă Mai veche