Tatăl fetiței care a murit în accidentul produs după o șicanare în trafic, la Frătăuții Vechi, a fost reținut în arest. Celălalt șofer este deja arestat de trei săptămâni

Accident Frătăuții Vechi
Mihai Dorin Petrescu, cel de-al doilea șofer implicat accidentul mortal cu două victime produs la Frătăuții Vechi după o șicanare în trafic, a fost reținut în arest. Celălalt șofer, David Irinel Pleșca, de 21 de ani, se află în arest prevenitv din data de 22 iunie. 

Accidentul s-a produs marți, 20 iunie 2023, în jurul orei 21:45, în comuna Frătăuții Vechi din județul Suceava.

Mihai Dorin Petrescu, de 39 de ani, din municipiul Rădăuți, se afla la volanul unui autoturism Audi A4 în care se mai aflau fiica lui în vârstă de patru ani și Petru Dorin Costea, de 31 de ani, din Rădăuți. La un moment dat, a început să se șicaneze în trafic cu David Irinel Pleșca, de 22 de ani, din Frătăuții Noi, aflat la volanul unui autoturism Mercedes ML înmatriculat în Marea Britanie.

Pe fondul vitezei și a șicanărilor cu celălalt șofer, Petrescu a pierdut controlul direcției, a părăsit partea carosabilă, a păstruns pe spațiul verde din partea dreaptă a sensului său de deplasare, după care a intrat în coliziune cu un capăt de pod și s-a oprit pe spațiul verde.

{inAds}

În urma evenimentului rutier a rezultat decesul pasagerului de 31 de ani și vătămarea corporală a minorei de patru ani, care a fost transportată de către tatăl său cu un autoturism de ocazie la Spitalul Municipal Rădăuți. Fetița a fost ulterior tranferată cu un elicopter la spitalul de copii din Iași, unde a murit în ziua următoare.

Se pare că cei doi șoferi se aflau în conflict după ce fosta soție a lui Petrescu ar fi avut în prezent o relație amoroasă cu Pleșca.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ în ambele cazuri, după care li s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea conducătorii auto au fost testați cu aparatul drugtest, iar în cazul lui Mihai Dorin Petrecu rezultatul a fost pozitiv la benzodiazepine.

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă. 

{inAds}

În baza probatoriului adminstrat s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a lui David Irinel Pleșca, iar la 22 iunie a fost prezentat Judecătoriei Rădăuți care a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Marți, 11 iulie, polițiștii au continuat cercetările privind accidentul rutier și l-au audiat în calitate de suspect și celălalt șofer implicat, Mihai Dorin Petrescu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

În urma audierii, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Rădăuți au dispus reținerea lui Mihai Dorin Petrescu pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea luării unei măsuri preventive.

{inAds}


Citește și:
Mai nouă Mai veche