Un autoturism condus de un cetățean german a fost tamponat de un șofer beat, la Bălcăuți

Autoturism condus de un cetățean german, tamponat de un șofer beat din Mușenița, la Bălcăuți
Duminică, 20 august 2023, la ora 21:57, lucrătorii cadrul Secției de Poliție Rurală Bălcăuți au fost sesizați prin 112 despre faptul că a avut loc o tamponare între două autoturisme, la o distanță de doi kilometri de orașul Siret, din care a rezultat avarierea autoturismelor.

În urma intervenției la fața locului s-a stabilit că în jurul orei 21:50, cetățeanul german Andrei B. conducea autoturismul Ford pe DN2 / E85, pe raza localității Bălcăuți, iar la un moment dat a oprit autoturismul întrucât în fața sa staționa un autotren, moment în care a fost tamponat în partea din spate de către autoturismul Volvo condus de Doru P., din comuna Mușenița, județul Suceava. În urma tamponării a rezultat avarierea celor două autoturisme fără a fi victime omenești.

Conducătorii auto implicați au fost testati cu aparatul etilometru. La cetățeanul german a indicat valoarea 0.00 mg/l alcool în aerul expirat, iar la conducătorul autoturimului Volvo aparatul a indicat valoarea de 0,54 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care acesta din urmă a fost condus la Spitalul de Boli Cronice Siret unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche