Bilețelul unei fetițe din Bilca l-a făcut să plângă pe un salvamar din Saturn

Bilețelul unei fetițe din Bilca l-a făcut să plângă pe un salvamar din Saturn
Șapte persoane s-au înecat, pe litoralul românesc, în ultimele 10 zile, iar alte zeci de turiști au fost scoși, de multe ori cu forța, de către salvamari, din valurile înalte de 3-4 metri și din curenții marini care, rareori, arată îndurare.

Munca titanică a salvamarilor a fost văzută și analizată și de ochii unui copil: de Ecaterina, o fetiță venită la mare, la Saturn, împreună cu părinții. Înainte să plece acasă, micuța i-a dat un bilețel unui salvamar:

„Domnule salvamar,
Vă mulțumesc că ați avut grijă de noi! M-am simțit în siguranță, chiar și atunci când marea era furioasă. Ați făcut treabă bună, chiar dacă unii turiști au fost neascultători. 
Cu respect, Ecaterina Cârdei, Bilca, județul Suceava”.

Biletul a fost publicat pe Facebook de fiica salvamarului, care a ținut să îi mulțumească public Ecaterinei pentru mesaj: 

„Dacă postarea aceasta ajunge la părinții Ecaterinei, fetița care i-a dat acest bilețel tatălui meu, care vara aceasta este salvamar, să știți că ați crescut un copil extraordinar.

Dacă ajunge chiar la tine, Ecaterina, să știi că tatălui meu i-au dat lacrimile citindu-l.

După toate înjurăturile, jignirile și aproape bătăile primite în ultima perioadă, pentru faptul că încearcă zi de zi să mențină turiștii aventurieri în viață, chiar salvând de curând din apă un băiețel care la acel moment nu mai respira, bilețelul tău a fost exact lucrul de care avea nevoie să știe că există cineva acolo care îi apreciază munca. Dacă o fetiță de vârsta ei a putut să înțeleagă aceste lucruri, sunt sigură că și voi puteți.

Cu respect, o fată de salvamar”
, a scris Andreea Toma pe Facebook
Mai nouă Mai veche