Buletin de presă, 3 august 2023 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 3 august 2023 - IPJ Suceava
Șofer reținut pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice

Polițiștii au continuat cercetările cu privire la un eveniment rutier din data de de 30.07.2023 și în urma probatoriului administrat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, față de șoferul cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice„ faptă prev și ped de art 336 alin 1 Cod Penal, s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.
La data de 30.07.2023, orele 23.50, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza SPR 12 Preutești, patrula din cadrul SPR 12 Preutești, a fost sesizată prin S.N.U.A.U.112 despre faptul că un șofer băut a acroșat un gard pe raza satului Petia, com. Bunești.
În urma investigațiilor efectuate pe raza satului Petia a fost identificat autoturismul marca condus de o persoană de sex masculin. S-a procedat la oprirea autoturismului, fiind identificat conducătorul auto care emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul testului fiind de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Șoferul a fost transportat la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a nivelului alcoolemiei în sânge.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 din Codul Penal, care va fi soluționat procedural.


Cherestea în valoare de peste 5.000 lei confiscată de polițiști după acțiuni de control în trafic

La data de 01.08.2023, ora 20.40, polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, în timp ce desfășurau activități de control pe DN 17 Pojorâta, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori și a faptelor ilegale derivate din exploatarea, depozitarea, prelucrarea primară, transportul și comercializarea materialului lemnos din fondul forestier național, au oprit ansamblul de vehicule format din autoutilitară și semiremorcă, condus de către un bărbat din com. Frumosu, jud. Suceava, care a prezentat pentru control documentele solicitate, stabilind că sunt în termenul de valabilitate.
În continuarea activității s-a procedat la verificarea în aplicația S.U.M.A.L 2.0 a numărului de înmatriculare, reieșind că ansamblul auto transporta cantitatea de 54.125156 mc cherestea tivită.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la diferența de material lemnos existentă pe semiremorca și cea înscrisă în aviz de însoțire, a fost solicitat sprijin de specialitate lucrătorilor O.S. Pojorâta, transportul fiind indisponibilizat.
La data de 02.08.2023, s-a procedat la inventarierea cu exactitate a cantității de material lemnos transportat cu autoutilitara și a rezultat cantitatea de 57,417 mc cherestea tivită diferite diametre, înregistrându-se o diferență de volum de 3,291844 mc, transportată în plus față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire.
S-a procedat la sancționarea contravențională a persoanei juridice transportatoare din mun. C-lung Moldovenesc, jud. Suceava și la confiscarea fizică a cantității de 3,291844 mc în valoare de 3.045 lei.


La data de 02.08.2023, în jurul orelor 15:30, polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama, în timp ce desfășurau activități de control pe D.N. 17 Vama, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori și a faptelor ilegale derivate din exploatarea, depozitarea, prelucrarea primară, transportul și comercializarea materialului lemnos din fondul forestier național, au oprit ansamblul format din cap tractor și semiremorca, în care se afla încărcată cherestea tivită – specia molid.
Conducătorul auto s-a conformat și a prezentat pentru control documentele personale și ale ansamblului, stabilind că sunt în termenul de valabilitate.
Prin intermediul aplicației Sumal 2.0 a fost verificat transportul, aplicația generând faptul că există un aviz emis la data de 02.08.2023, pentru cantitatea de 44,50 mc cherestea rășinoase specia molid. Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material transportată, ansamblul a fost condus la Depozitul de Bușteni Dragoșa, unde a fost inventariată, ocazie cu care a reieșit cantitatea de 47,16 mc cherestea tivită specia molid, cu luarea în considerare a toleranțelor legale, astfel rezultând în plus cantitatea de 2,66 mc cherestea tivită rășinoase .
Având în vedere aspectele constatate, cantitatea de 2,66 mc cherestea rășinoase în valoare de 2.460 lei, a fost confiscată iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu suma de 2.000 lei.


Evenimente rutiere cercetate de poliţiști

În ziua de 02.08.2023, în jurul orei 1100, un tânăr de 20 ani, din com. Stolniceni – Prăjescu, jud. Iaşi, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E, în interiorul localităţii Păltinoasa, com. Păltinoasa a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat de 63 ani, din mun. Tulcea, jud. Tulcea.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei pasagere din autoturismul condus de către bărbatul de 63 de ani.
Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, în ambele cazuri, ambii conducători auto fiind conduşi la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului pentru a li se recolta mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 1 din C.P..


La data de 02.08.2023, ora 20:47, un bărbat de 26 ani, din comuna Măgura Ilvei, județul Bistrița, în timp ce conducea autoturismul pe strada Bistriței, din municipiul Vatra Dornei a intrat iîn coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat de 35 ani, din Comuna Dorna Arini, județul Suceava.
Din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei femei de 56 ani din comuna Frumosu, jud. Suceava și a două minore, ambele din Comuna Dorna Arini, județul Suceava, pasagere în autoturismul condus de către bărbatul de 35 ani.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilometru, valoarea fiind negativă în ambele cazuri, urmînd a li se recolta probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de ,,vătămarea corporală din culpă” prevăzută de art. 196 alin. (2), (3) din Codul penal, iar cercetările vor fi efectuate de Compartimentul Rutier Vatra Dornei.


La data de 02.08.2023, în jurul orei 21:45, un bărbat din comuna Bosanci, jud. Suceava, în timp ce se deplasa cu autoutilitara pe pe D.J. 208 A din direcția localității Luncușoara, către localitatea Cumpărătura, a intrat în coliziune cu un motociclu condus de către un localnic.
Conducătoul autobasculantei a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, iar pentru conducătorul motociclului aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care au fost conduși la Spitalul Județean de Urgență Suceava, în vederea recoltării de mostre biologice.
Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Suceava sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”Vătămare corporală din culpă”, prev și ped. de art. 196, alin. 2, 3 din CP.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 02.08.2023, ora 20:25, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Suceava – B.D.N.E., în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiunilor de serviciu pe raza comunei Dărmănești, judeţul Suceava, au oprit un autoturism care a fost filmat și înregistrat de pistolul radar Trucam, rulând pe Drumul Național 2, cu viteza de 114 km/h în localitate.
La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr în vârstă de 25 ani, cu domiciliul în sat Stamate, comuna Fântânele, judeţul Suceava. Șoferul a prezentat o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, a cărei valabilitate era însă expirată.
Conducătorul auto a fost condus la sediul Poliției Municipiului Suceava – Serviciul Rutier, iar în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că șoferul figurează la rubrica drept de a conduce – cu restricţii suspendat.
Totodată, pentru abaterile rutiere săvârșite, bărbatulde 25 ani a fost sancționat contravențional conform prevederilor art. 102 alin. 3 lit. A din O.U.G. 195/2002 și pentru nerespectarea prevederilor art. 121 alin. 1 din H.G. 1391/2006, întrucât a circulat cu viteza de 114 km./h în localitate.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest din dotarea Serviciul Rutier Suceava – Biroul Drumuri Naționale și Europene, rezultatul fiind negativ.
Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Serviciului Rutier – Biroul D.N.E. Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată” faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. 2 Cod Penal.


La data de 02.08.2023, polițiștii din cadrul Secţiei 11 Poliție Rurală Pojorâta, în timp ce își desfășurau atribuțiile de serviciu pe raza com. Sadova, jud. Suceava, au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire unui autoturism ce rula pe D.C.88, din direcția Holohoșca spre D.N. 17A.
S-a stabilit că șoferul este un bărbat din com./sat Sadova, jud. Suceava și întrucât emana halena alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentrație alcoolică de 0,48mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal din data de 02.08.2023 pentru săvârșirea infracțiunii prev. de art. 336 alin. 1 din Codul penal, care urmează a fi soluționat procedural.


La data de 02.08.2023, în jurul orei 17:25, efectuând serviciul de asigurare a ordinii şi liniştii publice pe raza orașului Liteni, polițiștii au fost sesizați prin apel S.N.U.A.U 112 despre faptul că o persoană de sex masculin a fost implicată într-un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale.
A fost identificată apelanta de 34 ani, cu domiciliul în oraș Liteni, jud. Suceava. Aceasta a declarat faptul că, în timp ce se afla în curtea locuinței sale, un tractor condus de un bărbat, a intrat în gardul proprietății sale distrugând parțial o plasă din gardul respectiv.
Totodată a fost identificat un bărbat de 64 ani, cu domiciliul în oraș Liteni, jud. Suceava. Acesta a condus un tractor agricol pe drumul neclasificat din satul Siliștea, a pierdut controlul tractorului, a intrat în șanț și a acroșat gardul unui imobil, distrugându-l parțial.
În momentul în care i-au fost solicitate documentele personale și ale tractorului, șoferul a declarat faptul că nu are niciun fel de documente la el, declarând în același timp că nu posedă permis de conducere, iar tractorul nu este înregistrat la Primăria orașului Liteni, acesta neavând amplasat niciun număr de înregistrare sau înmatriculare pe tractorul respectiv.
Conducătorul tractorului, a fost testat cu aparatul alcootest a reieșit o alcoolemie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost transportat la Spitalul Municipal Fălticeni în vederea recoltării probelor biologice de sânge pentru determinarea cu exactitate a alcoolemiei.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de Orașului Liteni s-a sesizat din oficiu și a dispus începerea urmăririi penale față de infracțiunile de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” faptă prev. și ped. de art. 334 alin.1 din Codul Penal; „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă prev. și ped. de art 335, alin. 1 din Codul Penal; „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” faptă prevăzută și pedepsită de art. 336, alin. 1 din Codul Penal; „distrugerea din culpă” faptă prevăzută și pedepsită de art. 255, lin. 1 din Codul penal, toate cu aplicarea art. 38, alin. 2 din Codul penal.


Ordin provizoriu de protecție emis de către polițiști

La data de 03.08.2023, ora 02:09, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Gura Humorului au fost sesizați prin SNUAU 112 de către o femeie din orașul Gura Humorului, despre faptul că din apartamentul vecin se aud țipete.
În temeiul sesizării, polițiștii s-au deplasat în regim de urgență la fața locului și au constatat că la apartamentul indicat o femeie a avut un conflict cu soțul său, iar acesta a lovit-o, femeia refuzând însă îngrijirile medicale.
După întocmirea formularelor de evaluare a riscului a rezultat risc iminent, în cauză fiind emis ordin de protecţie provizoriu.
Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul comiterii infracţiunilor de ,,violența în familie” și „amenințare”, ce va fi soluţionat procedural prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, jud. Suceava.
Mai nouă Mai veche