Buletin de presă, 6 august 2023 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 6 august 2023 - IPJ Suceava
Ordin provizoriu de protecție emis de către polițiști și agresor reținut pentru violență în familie

La data de 05.08.2023, ora 22.21, Poliția mun. Vatra Dornei a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie de 32 ani, care a reclamat faptul că a fost agresată de către concubinul său de 35 de ani.
În urma cercetărilor s-a constatate că femeia are o relație de concubinaj bărbatul de 35 de ani, iar aceștia locuiesc împreună într-un imobil situat în municipiul Vatra Dornei.
În seara de 05.08.2023, cei doi concubini au consumat băuturi alcoolice la domiciliu, după care între aceștia a avut loc o discuție în contradictoriu pe fondul unor neînțelegeri, în urma căreia bărbatul, a lovit-o pe concubina sa.
În urma agresiunii, femeia a fost evaluată medical de către un echipaj al Ambulanței Vatra Dornei, însă a refuzat internarea.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „violență în familie”.
Având în vedere aspectele sesizate, lucrătorii de poliție au completat formularul de evaluare a riscului, ocazie cu care în temeiul art. 221 din Legea 217/2003 s-a emis un ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile, față de agresor.
De asemenea, după administrarea materialului probator, polițiștii au dispus reținerea bărbatului de 35 de ani pe o perioadă de 24 de ore, fiiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.


Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 05.08.2023, ora 11.45, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Vicovu de Jos, loc. Bivolăria, oraș Vicovu de Sus, au efectuat semnal de oprire unei autoutilitare care transporta material lemnos.
Împreună cu patrula de poliție din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, s-a procedat la verificarea legalității transportului de material lemnos în aplicația SUMAL 2.0, constatându-se că materialul lemnos nu era însoțit de documente legale.
La solicitarea polițiștilor, conducătorul autoutilitarei, identificat în persoana unui bărbat de 24 ani, din comuna Bilca, a transportat materialul lemnos la Ocolul Silvic Putna.
Organele silvice au inventariat materialului lemnos transportat și a rezultat cantitatea de 3,36 mc lemn foc specia fag, aceasta fiind predată în custodia Ocolului Silvic Putna.
De asemenea, șoferul a fost sancționat contravențional.


Evenimente rutiere cercetate de poliţiști

La data de 05.08.2023, ora 10.40, o femeie de 54 ani, din mun. Rădăuți, a condus autoturismul pe D.N.17, pe raza comunei Poiana Stampei, județul Suceava, din direcția Vatra Dornei către Bistrița, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un cap de podeț aflat pe partea dreaptă a drumului.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilometrul, valoarea fiind negativă. Acesteia i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei femei de 53 ani, din mun. Rădăuți, pasageră pe scaunul din dreapta față a autoturismului.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de ,,vătămarea corporală din culpă”.


La data de 05.08.2023, ora 17.40, un bărbat de 44 de ani, din com. Păltinoasa, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17 a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un tânăr de 22 ani din mun. Suceava ș i ulterior cu un alt autovehicul condus de către un bărbat de 57 ani din com. Ilișești.
În urma impactului dintre cele trei autoturisme, a rezultat vătămarea corporală ușoară a cinci persoane.
Toți conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în toate cazurile, conducătorilor auto fiindu-le prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de ,,vătămarea corporală din culpă”.


La data de 06.08.2023, ora 02.25, o tânără de 19 ani, din com.Udești, în timp ce conducea autovehiculul pe str. Ștefan cel Mare din mun. Suceava a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a pătruns pe un scuar ce separă benzile de mers.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto.
Conducătoarea auto au fost testată cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirar, iar ulterior, la Spitalul Județean Suceava i s-au recoltat o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 05.08.2023, ora 07.20, patrula din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti în timp ce patrula pe D.J. 208 A satul Bosanci, com. Bosanci, a oprit pentru control o autoutilitară care circula pe direcția dinspre localitatea Luncuşoara spre municipiul Suceava, condusă de către un bărbat de 55 ani, din comuna Bosanci, care are dreptul de a conduce suspendat.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere fără permis”.


La data de 05.08.2023, ora 17.55, polițiștii rutieri din cadrul Poliției mun. C-lung Moldovenesc efectuau serviciul de supraveghere și control trafic pe DN17, pe raza localității Vama și au efectuat semnal de oprire unui autoturism condus de către un tânăr de 25 ani, din sat Prisaca Dornei, com. Vama, care a înmânat documentele autoturismului și cartea de identitate, iar despre permisul de conducere a declarat faptul că este posesor de permis de conducere, însă nu-l are asupra sa întrucât acesta este suspendat.
S-au efectuat verificări în bazele de date constatând faptul că bărbatul este posesor de permis de conducere pentru categoria B, însă dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice este CU RESTRICȚII-SUSPENDAT.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără pc.”


La data de 05.08.2023, ora 19.49, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce acţionau pe linia prevenirii şi combaterii accidentelor rutiere pe linia depistării în trafic a conducătorilor auto ce consumă băuturi alcoolice pe D.J.177 C din sat Mironu, au oprit autoturismul condus de către un tânăr de 22 ani, din com. Capu Câmpului, care figurează cu mențiunea “Cu Restricții-Suspendat”.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata”.


La data de 06.08.2023, ora 03.55, polițiștii din cadrul SPR 12 Preutești, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza Secţiei 12 Poliţie Rurală Preuteşti au oprit pe DJ 208 pe raza sat și com. Preutești, pentru un control, autoturismul condus de către un tânăr de 20 ani, din sat Poieni. com. Udești.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,53 MG/L alcool pur în aerul expirat. Ulterior, cu consimțământul acestuia, a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influenţa alcoolului”.
Mai nouă Mai veche