Cod Portocaliu de vijelii puternice, averse torențiale, descărcări electrice și grindină

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată valabilă inclusiv pentru județul Suceava în cursul zilei de miercuri, 30 august 2023, în intervalul 12:00 - 23:00. 

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 30 august, ora 10 – 31 august, ora 02
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55...65 km/h) și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...30 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 30 august, ora 12 – 30 august, ora 23
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată

În nordul și estul Munteniei, estul Transilvaniei și în Moldova, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 70...80 km/h), pe arii restrânse vijelii puternice, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35...40 l/mp și izolat peste 50...60 l/mp.
Mai nouă Mai veche