VIDEO Individ care a abandonat doi pui de pisică într-un sac, la Câmpulung Moldovenesc, identificat și amendat de polițiști. Sancțiune aplicată și unui botoșănean care a abandonat un câine la Dumbrăveni

Miercuri, 29 august 2023, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava au aplicat două sancțiuni contravenționale cu amendă, în valoare totală de 8.000 lei, pentru abandonarea unor animale.

În urma verificărilor efectuate de către polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor în cadrul unor sesizări înregistrate la nivelul structurii, a fost identificată o persoană de sex masculin, din județul Botoșani, care la data de 23 iulie 2023 a abandonat un exemplar canin pe raza localității Dumbrăveni, județul Suceava, aceasta fiind sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor.

De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate și vizualizării unor materiale video, polițiștii s-au autosesizat și au constatat faptul că la data de 22 august 2023, la ora 10:57, o persoană de sex masculin a abandonat un sac de culoare neagră, care conținea două exemplare feline pui, pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava.

Persoana în cauză a fost identificată și sancționată contravențional cu amendă în valoare de 3.000 lei, conform prevederilor Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor.

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor atrag atenția cetățenilor că abandonul oricărui animal, a cărei existență depinde de îngrijirea omului, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3000 lei la 12.000 lei conform prevederilor Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor.

De asemenea, supunem atenției cetățenilor faptul că în conformitate cu prevederile art. 13^2 din O.U.G. nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, este obligatorie sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân aparținând rasei comune și a metișilor acestora, iar neîndeplinirea acestei obligații se sancționeză contravențional cu amendă de la 5000 lei la 10.000 lei.

Mai nouă Mai veche