FOTO Gater distrus de un incendiu, la Valea Moldovei. Proprietarul nu avea asigurare

Duminică, 20 august 2023, la ora 14:55, lucrătorii Secţiei de Poliție Rurală Gura Humorului au fost sesizaţi prin 112 despre faptul că arde o anexă la un gaterul fraților Ivanovici de la periferia satului Valea Moldovei.

La fața locului s-a constatat faptul că incendiul cuprinsese un utilaj tip volă, iar apoi s-a propagat la clădirea în care funcționa societatea, respectiv corp de birou, magazie, două instalații de debitat precum și la materialul lemnos debitat care se afla depozitat în zonă.

După circa două ore, lucrătorii ISU au reușit stingerea și lichidarea incendiului constatând faptul că acesta a izbucnit de la instalația electrică a utilajului tip volă, ca urmare a unui cablu electric defect, neizolat corespunzător sau izolație deteriorată.

În urma incendiului au ars și au fost distruse următoarele bunuri: un utilaj tip volă, hală depozitare cherestea pe o suprafață de aproximativ 200 m pătrați cu pereți sandwiceh cu învelitoare din tablă, 40 m cubi cherestea, acoperiș clădire administrativă din lemn pe o suprafață de aproximativ 100 m pătrați, hală debitare lemn pe o suprafață de aproximativ 150 metri pătrați, deșeuri lemnoase și rumeguș circa 15 mc, un încărcător frontal, învelitoarea din tablă a construcțiilor, două utilaje de prelucrarea lemnului tip banzic, alte utilaje de prelucrare și întreținere a lemnului, clădirea administrativă din BCA, constând în birou și atelier mecanic.

Valoarea prejudiciului creat a fost estimată la aproximativ 300.000 de lei.

Efectul termic al incendiului s-a propagat la locuința în construcție amplasată în proximitatea societății, cauzând distrugerea a cinci geamuri tip termopan și a suprafeței de circa 50 de metri pătrați din învelitoarea din tablă, provocând un prejudiciu de aproximativ 10.000 lei.

La faţa locului pentru stingerea incendiului au intervenit patru autospeciale aparţinând ISU suceava și trei autospeciale aparținând pompierilor voluntari din Valea Moldovei, Capu Câmpului și Cornu Luncii.

În urma incendiului nu au rezultat victime omenești.

Din verificările efectuate s-a constatat faptul că incendiul nu a fost provocat intenționat și nu există suspiciuni cu privire la izbucnirea acestuia.

Proprietarul nu deține poliță de asigurare pentru bunurile distruse.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „distrugerea din culpă”.
Mai nouă Mai veche