Buletin de presă, 25 septembrie 2023 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 24.09.2023, în jurul orei 15:15, o femeie din comuna Șerbăuți, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 209D pe raza localității Călinești, din direcția Mun. Suceava către com. Șerbăuți, a părăsit partea carosabilă.
În urma evenimentului a rezultat rănirea ușoară conducătoarei auto, fiind transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 24.09.2023, în jurul orei 20:30, în timp ce conducea un autobuz, efectuând transport public de persoane prin curse regulate în zona Municipiului Suceava, din stația TPL către cartier Burdujeni, o persoană de sex feminin din com. Hânțești, jud. Suceava a acroșat portiera stânga față a unui taxi, care era deschisă, taximetristul intenționând să intre în autoturismul care era parcat în aceeași stație TPL și având aceeași direcție de deplasare.
În urma impactului, a rezultat rănirea taximetristului, care s-a deplasat singur la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 24.09.2023, polițiștii din cadrul IPJ Suceava- Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Calea Unirii din mun. Suceava, jud. Suceava, un autoturism condus de un bărbat din com. Verești, jud. Suceava.
În urma verificării acestuia în bazele de date ale poliției, s-a constatat faptul că acesta nu este posesor de permis de conducere auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 24.09.2023, în jurul orei 07:16, polițiștii din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorîta, din verificările efectuate, au stabilit faptul că un bărbat din Mun. Vatra Dornei, jud. Suceava a condus un autoturism pe raza com. Sadova, pe DN 17 A, nu a adaptat viteza într-o curbă la stânga, a pierdut controlul volanului și a intrat în șanțul de pe partea dreaptă a drumului, producând avarierea autoturismului și a unui indicator rutier.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche