Mitul jocurilor de noroc online: Cazinourile online nu sunt sigure

 


Cu siguranţă că jocurile de noroc sunt privite astăzi ca un mijloc de divertisment la îndemână, accesul la jocul favorit realizându-se în materie de secunde. Este “de vină” noua tehnologie, cea care a dat posibilitatea cazinourilor să se stabilească în mediul online şi în acest fel să fie accesate de oriunde şi de orice doritor.

Dar spre deosebire de cazinourile clasice, există percepţia conform căreia cazinourile online nu oferă siguranţă şi nici şanse reale de succes financiar, fiind organizaţii obscure în care un singur lucru primează, profitul. Este un mit sau nu, vom încerca să lămurim în acest articol pe care trebuie să îl parcurgi neapărat!

ONJN

Aceste 2 criterii, securitatea şi corectitudinea jocurilor, sunt de departe cele care interesează major pe toţi jucătorii. Şi este normal să fie aşa, nu vrei ca datele tale personale şi financiare să ajungă în mod neautorizat pe mâna unor terţi dar îţi doreşti în acelaşi timp şi un joc corect care să it idea şanse de succes financiar.

Ei bine, te vei bucura să afli că toate aceste criterii, de bun simţ în fond, sunt îndeplinite de cazinourile online care activează în ţara noastră dacă au o licenţă validă ONJN. Organizaţia Naţională pentru Jocuri de Noroc este singurul organism care are atribuţii în reglementarea industriei de iGaming local, fără o asemenea licenţă nici un cazino online neputând active în legalitate.

O asemenea licenţă nu se acordă însă la întâmplare ci după ce orice casino online România este verificat cu minuţiozitate de către specialiştii organizaţiei. Este adevărat că există o parte stufoasă de acte care trebuiesc depuse de un cazino online, dar asta este legislaţia din domeniu şi trebuie respectată ca atare.

În urma primirii acceptului de funcţionare în spaţiul online unui cazino i se eliberează o licenţă ONJN care are un termen de valabilitate de 10 ani de zile. Pe parcurs însă cazinoul este verificat sistematic de aceeaşi organizaţie, aşa că stai liniştit, jocul tău se face într-un mediu legal şi este unul sigur şi corect.

Licenţa este vizibilă pe orice cazino online, în partea inferioară a paginii de prezentare a ofertei, acolo unde va trebui să regăseşti numărul cesteia precum şi perioada de valabilitate. Nu o găseşti acolo, îţi sugerăm să alegi un alt cazino online unde să îţi încerci şansă!

Secure Socket Layer (SSL)

ONJN nu urmăreşte doar parte de documente pe care un cazino online trebuie să o prezinte în vederea asigurării, organizaţia se asigură şi de securitatea jucătorilor. Şi acest lucru se probează de către un cazino online prin existenţa unei licenţe informatice puternice care să livreze acest lucru.

O asemenea certificare este SSL, o tehnologie de ultima generaţie prin care cazinourile securizează informaţiile financiare ale jucătorilor. Un cazino online cu Securitate SSL nu permite persoanelor neautorizate să intre în fişierele cu datele tale personale şi financiare şi să le extragă în mod neautorizat de acolo.

Acest protocol de criptare permite amestecarea datelor financiare înainte de stocarea acestora pe serverele cazinoului. De abia în momentul în care faci o tranzacţie financiară un receptor informatic va decoda informaţiile tale financiare şi va permite realizarea acestui lucru.

În plus, nu oricine are acces la informaţiile despre contul tău financiar, ci numai persoanele autorizate şi cele mai de încredere din companie. Se utilizează de asemenea un firewall, acea protecţie informatică care nu permite nici o intervenţie neautorizată în fişierul cu date financiare.

Este adevărat că în spaţiul informatic orice tranzacţie financiară poate să fie intimidantă pentru oricine. Te asigurăm însă că o protecţie SSL este exact ce ai nevoie pentru a te simţi în siguranţă pe cazinoul tău online astfel încât să te bucuri întotdeauna fără nici o grijă de jocul tău preferat.

Joacă responsabil

Probabil că ai tot întâlnit acest mesaj pe platforma online unde joci dar este posibil să nu îi fi dat atenţia cuvenită. Ei bine, jocul responsabil are mai multe direcţii de acţiune care nu fac în fond decât să te ţină departe de dobândirea dependenţei faţă de jocurile de noroc.

O să începem prin a-ţi spune că dai dovadă de un joc responsabil încă de când îţi construieşti un buget de joc. Regula de aur spune că nu trebuie niciodată să cheltui mai mult decât îţi poţi permite să pierzi, aşa că bugetul se va construi pe acest criteriu.

Apoi va trebui să asociezi bugetul cu timpul pe care îl vei petrece în compania jocului de noroc preferat. Realizează deci un program defalcat pe luni/săptămâni/zile/ore pe care să îl respecţi de fiecare dat, indiferent de rezultatul unei runde de pariere.

Şi dacă observi că nu poţi stăpâni aceste aspecte, cazinourile online vin în ajutorul tău prin impuneri de restricţii. Poţi stabili ce sumă joci şi în ce timp iar în momentul în care ai depăşit aceste repere accesul la joc este restricţionat până a 2-a zi, când trebuie să respecţi aceleaşi limite stabilite chiar de tine.

Dacă şi aşa simţi că situaţia nu mai poate să fie controlată în nici un fel, apelează la specialiştii din domeniu care îţi pot oferi ajutor preţios sub deplin anonimat. Este dovada supremă de joc responsabil care vine cu un avantaj major pentru tine, te ţine departe de o dependenţă care îţi poate crea grave probleme!

Concluzie

Putem spune cu siguranţă că mitul cazinourilor online care nu sunt sigure pentru jucători nu este decât un mit. Nici un cazino nu funcţionează în ţară fără o licenţă ONJN validă şi trebuie să dovedească că are protocoale puternice informatice care să protejeze datele tale personale şi financiare. Rămâne în final să practici doar un joc responsabil, singura modalitate care te ţine departe de dezvoltarea de dependenţă şi care îţi asigură experienţa de joc benefică pe care ţi-o doreşti!

Mai nouă Mai veche