Butelie cu freon găsită ascunsă într-un autoturism, în Vama Siret. Șoferul, cercetat penal pentru două infracțiuni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Siret au întocmit dosar penal unui bărbat în mașina căruia au descoperit o butelie cu agent refrigerant, în valoare de aproximativ 500 lei, reținută ulterior de către lucrătorii vamali.

Duminică, 17 septembrie 2023, în jurul orei 02.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Siret, județul Suceava, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control un cetățean român în vârstă de 47 de ani, la volanul unui autoturism Skoda înmatriculat în România.

Acţionând în baza analizei de risc, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, descoperind ascunsă o butelie cu agent refrigerant, cu greutatea de 13,6 kg, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale.

Marfa, în valoare de aproximativ 500 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar persoana în cauză este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de transportul şi tranzitul de substanţe şi preparate periculoase şi tentativă de contrabandă calificată. La finalul cercetărilor vor fi luate măsurile legale care se impun.
Mai nouă Mai veche