Emanuel Ungureanu: „Abuz al Casei Județene de Asigurări Suceava împotriva a 3200 de asigurați din: Suceava, Păltinoasa, Capu Codrului și Gura Humorului”

Emanuel Ungureanu: „Abuz al Casei Județene de Asigurări Suceava împotriva a 3200 de asigurați din: Suceava, Păltinoasa, Capu Codrului și Gura Humorului”
Deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților, a participat, vineri, la protestul organizat de mai mulți pacienți îngrijiți timp de peste 30 de ani de medicul de familie Florin Tilihoi.

Nemulțumirea bolnavilor aflați în grija doctorului Tilihoi ani de zile a fost declanșată de anularea dreptului lor de a-și alege medicul de familie prin rezilierea contractului dintre Casa Județeană de Asigurări

Suceava și medicul de familie Florin Tilihoi, fără notificarea pacienților de pe lista medicului și fără notificarea prealabilă a doctorului cu privire la eventualele abateri ale acestuia, în raport cu solicitările pacienților.

În acest litigiu s-a implicat în mod ilegal și primarul comunei Păltinoasa care a speriat pacienții din comună cu un anunț, fără bază legală, că litigiul dintre medicul de familie Tilihoi și Casa Județeană de Asigurări va dura cel puțin 6 luni.

„Pentru mine este clar că rezilierea contractului dintre Casa Județeană de Asigurări Suceava și medicul de familie s-a făcut cu încălcarea flagrantă a legilor și normelor în vigoare privind dreptul la sănătate al pacienților. Este limpede și implicarea autorităților în acest joc murdar cu sănătatea bolnavilor din județul Suceava.
Încă de la prima vizită, de acum câteva zile, în fața Dispensarului Păltinoasa, pacienții care m-au chemat să îmi spună nemulțumirea legată de îndepărtarea medicului de familie Tilihoi, pe care îl apreciază, au precizat faptul că primarul PNL, Rudolf Windling, vrea să direcționeze indirect pacienții rămași fără medic de familie, către un alt medic apropiat de acesta și de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur. Astăzi am confirmarea implicării primarului PNL din Păltinoasa.
Voi lupta împotriva acestor abuzuri evidente cu toate mijloacele legale pe care le am la dispoziție în calitate de deputat și vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților. L-am notificat despre aceste abuzuri comise de Casa Județeană de Asigurări Suceava, în mod oficial, atât pe premierul României, Marcel Ciolacu, cât și pe președintele Casei Naţionale de Asigurări, Andrei Baciu, numit în funcție de PNL“
, a declarat Emanuel Ungureanu, deputat USR și vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților.

USR Suceava va face demersurile legale ca dreptul de a alege în sănătate și dreptul de avea acces la îngrijire adecvată în sistemul sanitar, pentru toți pacienții din Suceava, să fie respectat. Scandalul declanșat de Casa Județeană de Asigurări Suceava și primăria din Păltinoasa ne arată cum nu ar trebui să se poarte niciodată autoritățile unui stat cu cetățenii cei mai vulnerabili.
Mai nouă Mai veche