Remorcă cu număr fals de înmatriculare depistată în trafic, la Grănicești. Șoferului i-a fost întocmit dosar penal

Duminică, 3 septembrie 2023, la ora 11:55, polițiștii Secției de Poliție Rurală Bălcăuți, pe DJ 178B, pe raza localității Grănicești, au observat un autoturism Audi care tracta o remorca și se deplasa din direcția comunei Satu Mare către localitatea Grănicești.

La volan a fost identificat Nicolae C., de 49 de ani, din orașul Siret. Conducătorul autoturismului a înmânat cartea sa de identitate, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare și contractul de asigurare de răspundere civilă auto RCA a autoturismului. Întrebat despre documentele remorcii tractate, acesta a declarat verbal faptul că nu le are asupra sa.

S-a procedat la testarea conducătorului auto, rezultând valoarea de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost invitat la sediul Secției de Poliție Rurală Bălcăuți pentru verificarea documentelor remorcii tractate, constatându-se faptul că plăcuța remorcii figurează în evidențe ca fiind atribuită unei remorci transport animale.

A fost verificată seria de șasiu, constatându-se faptul că nu există corespondent în bazele de date.

A fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de „tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare”.
Mai nouă Mai veche