Tânărul care a provocat accidentul mortal de la Frătăuții Vechi a fost reținut în arestul IPJ Suceava

accident mortal Frătăuții Vechi
Miercuri, 6 septembrie 2023, la ora 10.25, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin 112 cu privire la producerea unui accident rutier cu două victime în localitatea Frătăuții Vechi. 

În urma cercetărilor, s-a constatat că în jurul orelor 10:25 Constantin C., de 78 de ani, din Frătăuții Vechi, județul Suceava, conducea autoturismul Dacia pe DJ 178F, din direcția centrului comunei Frătăuții Vechi către satul Hurjuieni. La un moment dat, a schimbat direcția de mers spre stânga, pentru a intra pe un drum lăturalnic, dar după ce a pătruns pe sensul opus de mers, aflându-se deja în poziție perpendiculară cu DJ 178F, a fost acroșat în zona portierelor din stânga de autoturismul Audi A6 care se deplasa în aceeași direcție venind din spate, fiind condus de Daniel G., de 19 ani, din comuna Bilca, județul Suceava.

În urma impactului, autoturismul Dacia a fost proiectat la o distanță de aproximativ 30 de metri, în șanțul din partea dreaptă, iar autoturismul Audi A6 a ajuns pe spațiul verde din partea stângă.

În urma evenimentului, conducătorul autoturismului Dacia și pasagera dreapta față, Viorica C., de 76 de ani, au suferit leziuni fizice grave, fiind transportați cu ambulanța la Spitalul Rădăuți, unde, la ora 11:55 bărbatul a decedat. Femeii i s-a stabilit diagnosticul „traumatism cranio-cerebral grav”, fiind transferată la Spitalul Clinic Suceava pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Conducătorul autoturismului Audi A6 a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și i s-au recoltat probe biologice de sânge și urină în vederea stabilirii alcoolemiei și a prezenței substanțelor psihoactive în organism.

Din primele verificări, rezultă faptul că vinovăția producerii evenimentului aparține conducătorului autoturismului Audi A6 care, pe fondul vitezei excesive, nu a respectat regulile privind manevra de depășire prin dreapta a vehicului din față care își schimbă direcția de mers spre stânga.

Ulterior, tânărul a fost audiat în calitate de suspect pentru săvârșirea infracțiunii de „ucidere din culpă”. În urma audierii, lucrătorii din cadrul Compartimentului Rutier Rădăuți au dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea luării unei măsuri preventive.
accident mortal Frătăuții Vechi
accident mortal Frătăuții Vechi
accident mortal Frătăuții Vechi
accident mortal Frătăuții Vechi
accident mortal Frătăuții Vechi
Mai nouă Mai veche