Tentativă de contrabandă cu freon în Vama Siret. Dosar penal și 26 de butelii confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Siret au întocmit dosar penal unei femei care avea ascunse într-un microbuz, 26 butelii cu agent refrigerant, în valoare de aproximativ 7.500 lei, bunuri care au fost ridicate în vederea confiscării şi continuării cercetărilor.

Marți dimineață, în jurul orei 01.20, la Punctul de Trecere al Frontierei Siret, județul Suceava, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, o femeie cu dublă certăţenie româno-ucraineană, în vârstă de 52 de ani, la volanul unui microbuz înmatriculat în Ucraina.

Acţionând în baza analizei de risc, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a efectuat un control amănunțit asupra microbuzului, unde au fost descoperite ascunse 26 de butelii cu agent refrigerant.

Bunurile, în valoare de aproximativ 7.500 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar persoana în cauză este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de transportul şi tranzitul de substanţe şi preparate periculoase şi tentativă de contrabandă calificată. La finalul cercetărilor vor fi luate măsurile legale care se impun.
Mai nouă Mai veche