Un muncitor a murit electrocutat pe șantierul blocurilor din spatele stadionului Areni

Luni, 11 septembrie 2023, la ora 16.18, autritățile au fost sesizate prin 112 despre faptul că un muncitor s-a electrocutat pe șantierul complexului imobiliar Avanera din cartierul Areni al municipiului Suceava.

În urma cercetărilor s-a constatat că în jurul orei 16.00, Darius A., de 38 de ani, din comuna Adâncata, angajat ca muncitor necalificat la societatea Trutzi, a coborât singur în zona subsolului, având intenția de a acționa asupra unei pompe de apă aflată în funcțiune în exteriorul clădirii, aceasta având rolul de a colecta apa pluvială adunată în exteriorul bazei construcției, apa în acel loc având adâncimea de aproximativ 40 de centimetri. În momentul în care a pus mâna pe pompa aflată în funcțiune în apă s-a electrocutat, a căzut în apă și a rămas fără semne vitale în poziție orizontală, orientat cu fața în jos.

După câteva momente a fost observat de un coleg care a anunțat alți muncitori despre cele observate, iar împreună au coborât la colegul lor, sesizând în același timp cele întâmplate prin 112. Angajații societății, ajunși în perimetrul producerii evenimentului, au deconectat pompa, iar apoi au scos victima din apă, așezând-o pe pardoseala din beton a subsolului, aflată în apropiere, acordându-i primul ajutor până la sosirea echipajului ambulanțier care au preluat și continuat manevrele procedurale, ulterior declarând decesul persoanei.

A fost efectuată cercetarea la fața locului cu privire la toate aspectele de interes în cauză în vederea identificării elementelor care au condus la deces, muncitorul fiind echipat corespunzător și prezentând urme specifice electrocutării, fiind observate arsuri la mâna dreapta și în zona pectoralului stâng.

A fost întocmit dosar penal privind infracțiunile de „ucidere din culpă”, „neluarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.
Mai nouă Mai veche