Un șofer beat a fost găsit de polițiști cu Mercedesul în șanț, la Sadova

Duminică, 24 septembrie 2023, în jurul orei 07:16, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Pojorîta au fost sesizați despre faptul că dinspre Vatra Dornei spre Câmpulung Moldovenesc se deplasează o mașină Mercedes Benz, iar conducătorul auto are un comportament din care rezultă că este posibil să se afle sub influența alcoolului sau drogurilor.

Polițiștii au identificat autoturismul pe raza comunei Sadova, pe DN 17A, avariat în șanț pe partea dreaptă a drumului. La fața locului a fost identificat și Mihai M., din Vatra Dornei, proprietarul autoturismului.

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul a condus autoturismul Mercedes Benz din Vatra Dornei spre comuna Vatra Moldoviței, iar când a ajuns pe raza comunei Sadova, pe DN 17A, nu a adaptat viteza într-o curbă la stânga, a pierdut controlul volanului și a intrat în șanțul de pe partea dreaptă a drumului, producând avarierea autoturismului și a unui indicator rutier. În urma evenimentului nu s-au produs victime omenești

Întrucât prezenta halenă alcoolică, s-a procedat la testarea șoferului cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea s-a procedat și la testarea cu aparatul drugtest din dotare, rezultatele fiind negative la toate substanțele.

Având în vedere rezultatul testării cu etilometrul, conducătorul auto a fost condus la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc în vederea recoltării de probe biologice de sânge în vederea stabilirii concentrației de alcool din sânge.

A fost întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche