58 de șoferi suceveni au rămas pietoni după controalele în trafic din weekend

Peste 200 de polițiști acționează zilnic în acest weekend în cadrul ,,Acțiunii Blocada” activitățile vizând în special prevenirea și combatere faptelor cu violență și prevenirea accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool și droguri. Acțiunea are atât componentă operativă de identificare a celor care se urcă la volan după ce au consumat alcool sau droguri dar și o pronunțată componentă preventivă, de informare și responsabilizare. Activitățile au ca scop creșterea gradului de siguranță publică la nivelul județului Suceava.

În cadrul activităților desfăşurate de polițiștii rutieri sunt utilizate toate aparatele etilotest, etilometru și drugtest din dotarea IPJ Suceava.

Doar în perioada 5-7 octombrie 2023, polițiștii au suspendat 58 de permise de conducere pentru abateri la regimul rutier și au reținut 34 de certificate de înmatriculare.

Au fost aplicate 518 de sancțiuni contravenționale în valoare de cca. 300.000 lei pentru abateri la regimul rutier dar și pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Totodată, polițiștii au intervenit la peste 200 de evenimente.

Din păcate, au fost identificați din nou șoferi care au consumat alcool și s-au urcat la volan, fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a substanțelor interzise”.


La data de 06.10.2023, ora 13:04, echipajul de poliție rutieră din cadrul Compartimentului Rutier, Poliția mun. C-lung Moldovenesc, în timp ce executa serviciul de monitorizare, supraveghere și control al traficului rutier, pe str. Tudor Vladimirescu, din mun. Sadova, jud. Suceava, a oprit în trafic autoturismul condus de către un bărbat de 31 de ani, din mun. Câmpulung Moldovenesc.
Urmare a testării cu aparatul etilotest a șoferului a rezultat faptul că cel în cauză prezenta o concentrație alcoolică de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la sediul Spitalului mun. C-lung Moldovenesc în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiuni de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.
A fost întocmit proces verbal de constatare a contravenției, fiind retras și certificatul de înmatriculare, pentru abaterea prev. de art. 102 alin.1 pct. 1 din OUG 195/2002 RM.


La data de 06.10.2023, ora 16:30, patrula din cadrul SPR 12 Preutești, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza Secţiei 12 Poliţie Rurală Preuteşti, respectiv pe drumul comunal din sat Meresti, comuna Vulturesti, jud Suceava, a oprit pentru control trafic autoturismul condus de către un bărbat de 49 de ani din sat Merești, comuna Vulturești.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 1.21 MG/L alcool pur în aerul expirat, iar ulterior acesta a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe faptă prev şi ped de art. 336 alin. 1 din Cod Penal.


La data de 06.10.2023, în jurul orei 21:40, echipajul de poliție din cadrul Compartimentului Rutier - Poliția mun. C-lung Moldovenesc, în timp ce executa serviciul de monitorizare, supraveghere și control al traficului rutier, pe str. Calea Transilvaniei de pe raza mun. C-lung Moldovenesc, jud. Suceava, a oprit autoturismul condus de către un bărbat de 39 de ani, din comuna Slatina, sat Herla, jud. Suceava.
Urmare a testării, aparatul etilometru a indicat valoarea de 1.65 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferul fiind condus la sediul Spitalului mun. C-lung Moldovenesc în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
La Spitalul mun. C-lung Moldovenesc, șoferul a refuzat prelevarea de monstre biologice de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiuni de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de monstre biologice”, faptă prev. şi ped. de art. 337 din Codul Penal.


La data de 06.10.2023, polițiștii SPR. 9 Șcheia efectuau serviciul de supraveghere și control al traficului rutier pe DC 71 pe raza sat Moara Carp, str. Ion Irimescu, com. Moara, jud. Suceava și au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism.
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui localnic, care a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la UPU Suceava în vederea prelevării probelor biologice de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 din Codul penal, cercetările fiind continuate de lucrătorii SPR. 9 Șcheia.


La data de 07.10.2023, ora 19.55, polițiștii Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini, acționând în cadrul planului BLOCADA pe raza comunei Slatina, județ Suceava, au oprit pentru control autoturismul condus de către un localnic care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Mun. Fălticeni unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. 1 Cod penal, care va fi soluţionat procedural de către lucrătorii P.P. Slatina.


La 07.10.2023, orele 14.25, în timp ce polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linie rutieră pe raza localității Satu Mare, jud. Suceava, au oprit pentru control autoturismul ce se deplasa pe DJ 178B din comuna Satu Mare, jud. Suceava.
Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat din comuna Grănicești, județul Suceava, care emana halenă alcoolică.
S-a procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest din dotarea SPR 3 Marginea, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, conducătorul autoturismului a fost transportat la Spitalul Municipiului Rădăuți și cu consimțământul său, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prevăzută de art. 336 alin. (1) din Codul penal, cauza urmând a fi soluționată procedural de către lucrătorii Postului de poliție Satu Mare, jud. Suceava.
Mai nouă Mai veche