A fost anulat discursul preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, în plenul Parlamentului României

A fost anulat discursul preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, în plenul Parlamentului României
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, aflat astăzi în vizită în România, va merge la Palatul Parlamentului, unde se va întâlni cu președinții celor două camere ale legislativului, însă discursul său din plenul reunit a fost anulat.

Acest moment era programat pentru ora 17:00, însă Birourile Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului au decis cu puțin timp în urmă anularea ședinței comune a Parlamentului consacrată primirii mesajului președintelui Ucrainei, ca urmare a unei solicitări din partea staff-ului liderului ucrainean.

Președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, a declarat că nu cunoaște motivul pentru care președintele Zelenski nu își mai susține discursul, însă, anterior, reprezentanții partidului AUR și senatoarea neafiliată Diana Șoșoacă au amenințat că vor protesta în plenul Parlamentului dacă președintele Ucrainei va veni pentru a vorbi în fața parlamentarilor români.

La o transmiterii acestei știri președintele Zelenski se află la Palatul Cotroceni pentru discuții cu președintele Klaus Iohannis.
Mai nouă Mai veche