Buletin de presă, 11 octombrie 2023 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 11 octombrie 2023 - IPJ Suceava
14 societăți comerciale verificate și sancțiuni contravenționale în valoare de 8.500 lei aplicate de polițiști

În ziua de 10.10.2023, între orele 10.00–12.00, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Suceava au acţionat pe linia prevenirii, descoperirii şi combaterii faptelor prevăzute de Legea 241/2005, Legea nr. 82/1991, OUG 54/2020, precum şi a altor acte normative în vigoare, ocazie cu care au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 8.500 lei.
În cadrul acțiunii, polițiștii au fost verificat 14 societăți comerciale și au constatat o infracțiune.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 11.10.2023, în jurul orei 00.10, un bărbat de 23 de ani din orașul Vicovu de Sus, în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Bucovinei din orașul Vicovu de Sus, într-o curbă la stânga a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un arbore.
În urma impactului, autoturismul a luat foc, iar pompierii militari au intervenit pentru stingerea incendiului.
În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea conducătorului auto, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale și i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 10.10.2023, ora 17.20, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au oprit pentru control un autoturism condus de o persoană de sex masculin, care tracta un atelaj încărcat cu material lemnos.
În urma interogării bazelor de date ale poliției, s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit că acesta transporta cantitatea de 2,72 mc lemn foc fag.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 Modificată, iar materialul lemnos în valoare de 680 lei a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.
În cauză, s-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și s-a dispus măsura reținerii conducătorului auto pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca la data de 11.10.2023 să fie prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.


La data de 11.10.2023, orele 00.15, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni au oprit pentru control pe str. Sucevei din Mun. Fălticeni un autoturism condus de un bărbat din com. Rădășeni, sat Lămășeni, jud. Suceava.
În urma verificării în bazele de date ale poliției, s-a constatat că bărbatul figurează cu permisul de conducere ”suspendat” din data de 22.06.2023.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


Ordine provizorii de protecție emise de polițiști

La data de 10.10.2023, ora 1710, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung-Moldovenesc – Biroul Ordine Publică, au fost sesizaţi de către o femeie din mun. Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, cu privire la faptul a fost agresată de soțul acesteia.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că la data de 10.10.2023, în jurul orelor 14.00, bărbatul a venit la domiciliu în stare de ebrietate, iar în urma unor discuții în contradictoriu cu soția, a devenit agresiv fizic și verbal, lovind-o.
Femeia nu a suferit leziuni vizibile în urma agresiunii și nu a fost solicitat echipaj medical de urgență la fața locului.
În cauză a fost completat formularul de evaluare a riscului și întrucât a fost întrunit punctajul necesar a fost emis un ordin de protectie provizoriu pentru o perioadă de 5 zile.
În cauză a fost întocmit dosarul penal cu privire la infracţiunea de „Violenţă în familie”, faptă prev. şi ped. de art. 199, alin. 1 raportat la art. 193, alin. 1 din Codul Penal


La data de 10.10.2023 orele 21:45, polițiștii Poliției Orașului Solca, au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112, de către o femeie din com. Arbore, jud. Suceava, cu privire la faptul că sora ei este agresată fizic de către soțul acesteia.
Polițiștii s-au deplasat în regim de urgență la fața locului, unde am identificat-o pe victimă, care a declarat că în jurul orei 21:10, soțul ei, aflându-se sun influența alcoolului, a provocat scandal și a lovit-o.
Agresorul a fost identificat în imobilul din com Arbore, jud Suceava în care locuiește, fiind vizibil în stare de ebrietate. Întrucât bărbatul prezenta un comportament agresiv, a fost transportat cu un echipaj de ambulanță la Spitalul Mun. Rădăuți, unde a fost internat la secția de psihiatrie.
S-a procedat la întocmirea formularului de evaluare a riscului ocazie cu care s-a constatat că sunt întrunite condițiile emiterii unui ordin de protecție, fiind emis ordin provizoriu de protecție.
Partea vătămată a depus plângere penală pentru comiterea infracțiunii de „violență în familie” faptă prev. și ped. de art. 199 alin 1 raportat la art. 193 alin 1 din Codul Penal, întocmindu-se dosar de urmărire penala, ce urmează a fi soluționat procedural de către lucrătorii Postului de Poliție Arbore.
Mai nouă Mai veche