Accident feroviar provocat de tractoristul Primăriei Vicovu de Jos, beat la volan

Accident feroviar provocat de tractoristul Primăriei Vicovu de Sus, beat la volan
Tractorul condus de un angajat al Primăriei comunei Vicovu de Jos, a fost lovit de trenul de Putna, în noaptea de miercuri spre joi, la o trecere la nivel cu calea ferată de pe raza localității, conducătorul auto fiind în stare de ebrietate.

Accidentul s-a produs în noapta de miercuri spre joi, la o trecere la nivel cu calea ferată de pe raza localității Vicovu de Jos. Un tractor condus de tractoristul Primăriei Vicovu de Jos a fost lovit de trenul de Putna.

Polițiștii care au intervenit la locul accidentului au constatat că bărbatul era în stare de ebrietate, la testul cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tractoristul a fost sancționat cu suspendarea permisului de conducere pentru 180 de zile, dintre care 90 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 90 de zile pentru nerespectarea regulilor de prioritate la trecerea la nivel cu calea ferată. De asemenea, a fost sancționat contravențional cu amendă totală de 2.610 lei.

Ulterior, bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, având în vedere că la rezultatul cu aparatul etilotest rezultatul a fost aproape de limitata de la care fapta săvârșită devine infracțiune, urmând să se continue cercetările în funcție de rezultatul analizelor medicale.
Mai nouă Mai veche