Buletin de presă, 15 octombrie 2023 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 15 octombrie 2023 - IPJ Suceava
Bărbat reținut de polițiști pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice și fapte cu violență

La data de 13.10.2023 polițiștii au continuat cercetările privind un scandal de pe strada Fierăriei din sat/com. Șchiea sesizat la data de 11.10.2023.
În urma activităților informativ-operative și de cercetare penală desfășurate de către polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Șcheia, la 13.10.2023 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un bărbat de 49 ani, din com. Șcheia, pentru săvârșirea infracțiunilor de „amenințarea” comisă asupra a două părți vătămate, „lovirea sau alte violențe” comisă asupra unei femei și „tulburarea ordinii și liniștii publice”.
S-a stabilit că la data de 11.10.2023, în jurul orei 21.45, bărbatul de 49 de ani s-a deplasat în fața porții de acces a locuinței unui bărbat din sat/ comuna Șcheia, str. Fierăriei, jud. Suceava, unde l-a amenințat pe acesta cu acte de violență și a aruncat cu o piatră, lovind-o pe o femeie în zona membrului inferior drept, provocându-i leziuni care necesită 2-3 (două-trei) zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, după care a amenințat-o și pe aceasta cu acte de violență, acțiuni petrecute în prezența mai multor persoane cărora le-a fost creată o stare de temere și insecuritate, prin aceasta fiind tulburată grav ordinea și liniștea publică.
Bărbatul de 49 de ani a fost citat procedural să se prezinte la sediul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia în data de 13.10.2023, ora 12:00, pentru a fi audiat, însă nu a dat curs citației, motiv pentru care organele judiciare au emis un mandat de aducere pe numele acestuia.
Mandatul de aducere a fost pus în executare cu sprijinul unui echipaj SAS și a lucrătorilor de jandarmi, iar bărbatul de 49 de ani a fost condus la sediul secției de poliție în vederea audierii.
Bărbatul a fost audiat cu respectarea drepturilor procesual-penale, în prezența unui avocat desemnat din oficiu, iar față de acesta s-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore, fiind depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Suceava.
Cercetările sunt continuate urmând a se dispune proceddural prin unitatea de parchet competentă.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 14.10.2023, ora 07.10, o femeie a condus autoturismul marca VW Passat pe DN 2, jud. Suceava și a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de către un bărbat, care a suferit leziuni ușoare.
De asemenea, pasagera din autoturismul condus de către bărbat a suferit leziuni ușoare.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, iar ulterior, le-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Conducătoarea auto a fost sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor art. 10 din OUG 195/2002( termenul de valabilitate al inspecției tehnice periodice pentru autoturismul condus era expirat din data de 30.03.2023), fiind dispusă măsura tehnico-administrativă de reținere a certificatului de înmatriculare.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul savârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. (2), (3), (4) din Cod penal.


La data de 14.10.2023, în jurul orelor orele 1320, un bărbat din sat Bogata, com. Baia, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe DJ208U în interiorul loc. Mitocu Dragomirnei, având direcția de deplasare dinspre Mănăstirea Dragomirna spre mun. Suceava, a surprins şi accidentat ușor pe doi minori de 6 ani și respectiv de 10 ani din loc. Mitocul Dragomirnei, care în calitate de pietoni, s-au angajat neregulamentar în traversarea drumului public, alergând prin loc nepermis și fără să se asigure.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea ușoară a celor doi minori.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,00 mg/l şi ulterior i s-au recoltat moste biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier Suceava sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „Vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 al. (2),(3) și (4) Cod penal.


La data de 14.10.2023, o femeie, în timp ce conducea motociclul pe DJ175B, având direcția de deplasare dinspre com Pojorâta către Pasul Rarău a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat, ulterior fiind proiectată în alt autoturism.
În urma coliziunii a rezultat vătămarea corporală ușoară a motociclistei, care a fost preluată și transportată la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc.
Cei trei conducători auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultând o concentrație alcoolică de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat în toate cele trei cazuri.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. și ped. De art. 196 alin 2 și 3 din Codul Penal.


La 14.10.2023, în jurul orei 00.30, un tânăr de 23 ani, din com. Mălini, în timp ce conducea motocicleta având ca pasager pe un bărbat de 25 ani, din com. Mălini, pe raza satului Poiana Mărului, com. Mălini, jud. Suceava, pe relația Mălini-Văleni Stânișoara, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un cap de pod.
În urma producerii accidentului rutier a rezultat decesul pasagerului de 25 de ani și vătămarea corporală a conducătorului de 23 ani, fiind transportat la Spitalul Județean Suceava.
Conducătorul motocicletei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, urmând să i se recolteze probe biologice de sânge la Spitalul mun. Fălticeni.
Conducătorul motocicletei nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie sau subcategorie de autovehicule.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de ,,ucidere din culpă”, „conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.


Material lemnos confiscat de polițiști

La 13.10.2023, ora 06.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, au oprit pentru control pe strada Cuza Vodă, o autoutilitară încărcată cu cherestea de esență rășinoase și lemn de foc.
S-a procedat la controlul documentelor autoutilitarei, ocazie cu care am constatat faptul că la volanul acesteia se afla un tânăr de 20 ani, din com. Mănăstirea Humorului.
În urma controlului autoutilitarei s-a constatat faptul că transportă cantitatea de 0,648 mc cherestea de esență rășinoase și 4.6 mc lemn de foc pentru care nu deține documente specifice de tranport, conform legislației în vigoare privind circulația materialelor lemnoase.
Conducătorul autoutilitarei, a fost sancționat contravențional conform art. 19, alin. 2, lit „a” pct. 2 din Legea 171/2010 iar cantitatea de 5,248 mc material lemnos, în valoare totală de 1.307 lei (0,648 mc cherestea în valoare de 599 lei și 4,6 mc lemn de foc în valoare de 708 lei ) a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie Ocolului Silvic Adâncata.


Dosare penale la regimul rutier

La 13.10.2023, ora 05.28, Poliția orașului Solca a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe DN 2E, la intrarea în orașul Solca dinspre comuna Arbore, a avut loc un eveniment rutier, iar conducătorul autoturismului implicat se află în stare de ebrietate.
Cu ocazia deplasării la fața locului a fost identificat conducătorul auto implicat în accident, în persoana unui bărbat de 24 ani, din com. Arbore.
S-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest din cadrul Poliției Orașului Solca, rezultând o alcoolemie de 0.96 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcolemiei. Accidentul rutier a fost soldat numai cu pagube materiale.
S-a întocmit dosar penal privind „conducere sub influenţa alcoolului” și „distrugere”.


La 14.10.2023, orele 21:00, echipajul din cadrul SPR3 Marginea, a oprit pentru control autoturismul condus de către o femeie pe D.C. neclasificat, de pe raza com. Horodnic de Sus, jud. Suceava.
Conducătoarea auto a prezentat pentru control documentele mașinii, totodată a precizat faptul că nu deține permis de conducere.
Femeia a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul testului fiind de 0.00 mg/l.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea uneui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335, alin. (1) din Codul penal, cercetările urmând a fi continuate de lucrătorii din cadrul Postului de Poliție Horodnic de Sus.
Mai nouă Mai veche