Buletin de presă, 17 octombrie 2023 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 17 octombrie 2023 - IPJ Suceava
Sancțiuni contravenționale în valoare de 177.755 lei aplicate de polițiști

În scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic, în perioada 14 - 15.10.2023, în intervalul orar 08:00 – 12:00, respectiv 15:00 – 18:00, Serviciul Rutier împreună cu formaţiunile rutiere din cadrul I.P.J. Suceava au organizat şi executat acțiuni preventiv-reactive, pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive, ocazie cu care au fost aplicate 397 sancțiuni contravenționale în valoare de 177.755 lei.
În cadrul acțiunii, polițiștii au reținut în vederea suspendării 48 permise de conducere, 13 certificate de înmatriculare și au constatat 2 infracțiuni.


Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 17.10.2023, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, au oprit pentru control pe DJ178C din localitatea Frătăuții Noi, o autoutilitară condusă de o persoană de sex masculin care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit că acesta transporta cantitatea de 4.32 mc cherestea molid.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 Modificată, iar materialul lemnos în valoare de 3996 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 16.10.2023, în jurul orei 10:40, o persoană de sex masculin, în timp ce conducea un autocamion ce tracta o semiremorca pe DN2E în loc. Cornu Luncii, s-a angajat în depășirea unui autoturism condus de o persoană de sex masculin, care era oprit pe partea dreapta a carosabilului, în dreptul marcajului longitudinal continuu și a intrat în coliziune cu acesta.
În urma accidentului rutier a rezultat rănirea ușoară a conducătorului autoturismului, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 16.10.2023, în jurul orei 09:52, un bărbat de 51 ani, în timp conducea un autoturism pe DJ177A de pe raza orașului Broșteni, a pătruns pe contrasens și a intrat in coliziune cu o autoutilitară care circula regulamentar.
În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a unei persoane de sex feminin, pasager în autoturism, care a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 16.10.2023, în jurul orelor 11:43, un bărbat din mun. Botoșani, a condus un autoturism pe DN29 în loc. Plopeni, jud. Suceava, iar la o trecere pentru pietoni marcată și semnalizată corespunzător, nu a acordat prioritate de trecere unui minor de 15 ani din oraș Salcea, angajat regulamentar în traversare, moment în care l-a acroșat cu oglinda din dreapta față.
În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a pietonului, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambele persoane implicate au fost testate cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative. Ulterior, conducătorului auto i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 16.10.2023, orele 14:18, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei, au oprit pentru control pe raza com. Forăști, jud. Suceava, un autoturism condus de un bărbat din localitate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche