BMW filmat de radar cu 153 km/h pe sensul unic din Șcheia

La 14 octombrie 2023, la ora 01.15, un echipajul din cadrul Poliției Municiului Suceava - Biroul Rutier, a surprins autoturismul BMW care circula cu viteza de 153 km/h, cu 103 km/h peste limita legală, pe strada Aviatorului din comuna Şcheia, abatere stabilită şi înregistrată de aparatul radar.

A fost efectuat semnal regulamentar de oprire, iar cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit că autoturismul era condus de Alexandru C., de 20 ani, din comuna Bălcăuţi, care a prezentat documentele personale şi ale autoturismului.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, iar în urma testării cu aparatul Drugtest, rezultatul a indicat pozitiv pentru Metamfetamină. Conducătorului auto i-au fost prelevate mostre biologice de sânge şi urină în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliţiei Române, s-a stabilit faptul că tânărul figurează cu permisul de conducere suspendat.

A fost întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe” şi „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Tânărul a fost sancţionat contravenţional potrivit prevederilor art. 102/4/a din OUG 195/2002R, cu amendă în valoare de 2.900 lei.
Mai nouă Mai veche